Bewoners van de wijk Nederhem namen het woord tijdens de eerste interpellatiezitting voor de Halse gemeenteraad.
Mozkito Bewoners van de wijk Nederhem namen het woord tijdens de eerste interpellatiezitting voor de Halse gemeenteraad.

Halle beleeft primeur: bewoners spreken politici rechtsreeks aan tijdens eerste interpellatiezitting

Net voor de start van de gemeenteraad vond in Halle dinsdagavond de allereerste interpellatiezitting plaats. Burgers mogen tijdens zo’n zitting het woord nemen en vragen of voorstellen doen aan de gemeenteraad.

De vereniging Mondiaal Halle beet de spits af en vroeg aandacht aan het schepencollege voor de zogenaamde SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen). Een tweede interpellatie werd aangevraagd door de bewoners van de nieuwe wijk Nederhem die vragen dat er de verkeerscirculatie in hun wijk herbekeken wordt. Ook de parkeerdruk werd aangeklaagd want de straten staan er volgens de bewoners nu al volgeparkeerd. Daarbij werd onder andere voorgesteld om bewonersparkeren in te voeren. Schepen Bram Vandenbroecke (Groen) repliceerde dat er onder andere overleg moet volgen met het Wit-Gele Kruis dat er een vestiging heeft. De schepen haalde zelf aan dat het invoeren van het bewonersparkeren zeker bekeken kan worden maar dat er ’s avonds alweer veel minder parkeerproblemen zijn. Ook de oppositie kreeg de kans om te repliceren. De komende weken worden de interpellaties die de inwoners maakten verder opgevolgd door de diensten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer