Begin oktober gaf de Japanse cellist Yutaka Hayashi vier concerten in twee Japanse steden. Op 23 november is hij te gast in Halle.
rv/vzw Servais Begin oktober gaf de Japanse cellist Yutaka Hayashi vier concerten in twee Japanse steden. Op 23 november is hij te gast in Halle.

Halse cellist Servais te horen tot in Japan


Cellist en componist Adrien François Servais overleed in 1866, maar de Hallenaar is nog steeds, meer dan 152 jaar na zijn overlijden bekend over de hele wereld. Begin oktober gaf de Japanse cellist Yutaka Hayashi vier concerten in twee Japanse steden, telkens met werk van de Halse cellist Servais. 

“Het Japanse publiek was laaiend enthousiast”, zegt Peter François van de vzw Servais. “En dat niet enkel over de virtuositeit van de musici, maar ook over de schoonheid van de composities van Servais en de andere Belgische cellisten op het programma.” Yutaka Hayashi is al jaren lid van de vzw. Met zijn concerten stelde hij ook zijn gloednieuwe cd voor, helemaal gewijd aan Servais. De cd bevat vier van Servais’ meest bekende werken. ‘Souvenir de Spa’, ‘Le Carnaval de Venise’, ‘La Romanesca’ en La Fille du Régiment’ en ook twee duo’s met ‘Der Freischütz’ en ‘La Traviata’ nam hij op. Yutaka Hayashi op 23 november zelf naar Halle om zijn programma nog eens over te doen tijdens een Servaisconcert in de Raadzaal van het Nieuwe Stadhuis. Kaarten voor dat concert zijn verkrijgbaar via cc ’t Vondel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer