De witte doorlopende lijn op de nieuwe fietsstraat in de Basiliekstraat moet aangepast worden. Anders kunnen de klanten van Delhaize niet zonder overtreding op de parking geraken.
Mozkito De witte doorlopende lijn op de nieuwe fietsstraat in de Basiliekstraat moet aangepast worden. Anders kunnen de klanten van Delhaize niet zonder overtreding op de parking geraken.

Klanten van Delhaize maken overtreding om parking op te rijden in nieuwe fietsstraat Basiliekstraat

De wegmarkeringen op het nieuwe stukje fietsstraat in de Basiliekstraat moeten alweer aangepast worden. Vrijdagavond ging de straat open voor het verkeer, maar al snel bleek dat er verkeerstechnisch iets niet klopte. Er loopt namelijk een witte doorlopende lijn over de fietsstraat om het verkeer dat richting Arkenvest en Parklaan rijdt te scheiden van de fietsers die uit de andere richting komen. Maar die witte lijn mogen klanten van de supermarkt Delhaize eigenlijk niet overschrijden wanneer ze de parking van de winkel op willen rijden.

Gemeenteraadslid Yves Demanet (Halle 2019) kaartte de situatie aan en riep meteen op om de lijn af te schaffen. Het stadsbestuur liet in de loop van zaterdag weten dat op sommige plaatsen de lijn onder andere op die plaats een onderbroken stippellijn zal worden. De aannemer was vergeten rekening te houden met de opritten. 

De klanten van Delhaize hoeven dus niet te vrezen, de stad laat alles zo snel mogelijk aanpassen en chauffeurs riskeren ook geen boete als ze de parking oprijden. Ook de bocht richting Arkenvest wordt nog ‘hertekend’. N-VA heeft ook kritiek op de nieuwe fietsstraat. “Ondanks de uitgevoerde werken kunnen fietsers nog steeds niet in één vlotte beweging de Parklaan inrijden. Er is nog steeds geen versmelting van beide fietsstraten en de boordsteen zal voor gevaarlijke situaties blijven zorgen”, concludeert gemeenteraadslid Wim Demuylder (N-VA).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer