Marie-Josée Delhoux, Philip Demanet, Geert Willemyns en Alain Fastenaekels bij de werken die al te zien zijn bij Lederwaren Demanet.
Mozkito Marie-Josée Delhoux, Philip Demanet, Geert Willemyns en Alain Fastenaekels bij de werken die al te zien zijn bij Lederwaren Demanet.

Ledewaren Demanet in Halle wordt (even) kunstgalerie

Bij Lederwaren Demanet hangen behalve handtassen, reiskoffers en andere lederwaren de komende dagen ook kunstwerken. Zaakvoerder Philip Demanet besloot om de winkel in de Basiliekstraat tijdelijk om te toveren tot kunstgalerie en sprak daarvoor kunstenaar Geert Willemyns aan. Die betrok schilder Alain Fastenaekels en hoedenmaakster Marie-Josee Delhoux bij het project. 

“Het is een andere manier om klanten aan te trekken”, zegt Philip Demanet. “Meer dan ooit moeten we als winkeliers in een stad als Halle nadenken over originele activiteiten die het cliënteel leuk kan vinden.” 

Geert Willemyns toont verschillende werken met ballerina’s in de hoofdrol maar ook portretten van bekende mensen. Alain Fastenaekels brengt een overzicht mee van zijn abstract werk en Marie-Josee Delhoux maakte een selectie van hoeden, draagbaar in alle seizoenen. 

Vrijdag 10 mei kan iedereen de werken bekijken vanaf 9 uur tot 18 uur tijdens een vernissage en op zaterdag 11 kan alles bewonderd worden vanaf 10 uur tot 18 uur. Bezoekers worden getrakteerd op een glaasje cava en op zaterdag zijn de kunstenaars zelf ook aanwezig. Er worden dan ook modeshows met de hoeden georganiseerd. De winkel bevindt zich in de Basiliekstraat 55 in Halle.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer