Lieve Vandenbosch met de bestuursleden van De Moedige Strijders die haar natuurlijk graag feliciteerden met haar titel van Ridder in De Orde van Het Gulden Masker.
rv Lieve Vandenbosch met de bestuursleden van De Moedige Strijders die haar natuurlijk graag feliciteerden met haar titel van Ridder in De Orde van Het Gulden Masker.

Lieve Vandenbosch (69) is voortaan Ridder in De Orde van Het Gulden Masker: “Lieve ademt toneel, woord, kunst en cultuur”

Zaterdag was het groot feest bij de Koninklijke Toneelkring De Moedige Strijders uit Essenbeek want Lieve Vandenbosch (69) werd er tot Ridder geslagen in De Orde van Het Gulden Masker. Lieve heeft intussen een toneelcarrière van vijftig jaar achter de rug en stond voor het eerst op de planken als Dora Geluk in het stuk ‘Kamers met Ontbijt’ in 1968. Ze speelde in ‘Carlotta’ haar eerste hoofdrol maar aan ‘Mama Superfreak’ van Dario Fo houdt ze de beste herinneringen over. Bij De Moedige Strijders staat Lieve al 33 jaar in voor de grime en daarvoor volgde ze zelfs een doorgedreven opleiding. Ook burgemeester Marc Snoeck (Sp.a) kwam op bezoek en roemde haar voor het werk dat ze verrichte op de dienst Cultuur en Evenementen, waar ze een tiental jaar aan de slag was. Voorzitter Edwin Vandermeeren van De Moedige Strijders noemde haar ‘iemand die toneel, woord, kunst en cultuur ademt’. Lieve werd ook nog verrast door een videoboodschap van Lennaert Maes van Lenny en De Wespen en voormalig speler en bestuurslid Geert Knockaert die vier jaar geleden naar Malta verhuisde. De Orde van Het Gulden Masker is een orde die in 1963 werd opgericht en het ridderschap verleent aan mensen die zich uitzonderlijk ten dienste hebben gesteld en nog zullen stellen voor het amateurtheater in Vlaams Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is dan ook een prestigieuze erkenning voor toneelverdiensten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer