Baert Marc

Mysterieuze ‘Maria’ luist bejaarde man 31.500 euro af

Een 23-jarige Roemeense vrouw die een bejaarde man uit Halle 31.500 euro lichter had gemaakt, is veroordeeld tot twee jaar cel. De Roemeense had een hele reeks leningen gevraagd aan de man en had beloofd die allemaal terug te betalen, maar ze verdween uiteindelijk met de noorderzon. 

Het was in juni 2015 dat de bejaarde man plots opgebeld werd door een onbekende vrouw die zich voorstelde als “Maria”. Ze verklaarde te weten dat de man bedelaars vaak geld toestopte en zei dat ze hulp nodig had. Een uur later bood ze zich plots bij de woning van de bejaarde aan en legde uit dat ze 700 euro nodig had om haar huishuur te betalen. De bejaarde man gaf haar het geld, maar stelde wel een document voor de lening op en nam fotokopies van de Belgische en Roemeense identiteitskaarten van de vrouw. Die troggelde hem in de weken en maanden nadien nog meer geld af, nu eens voor de operatie van haar vader, dan weer voor diens begrafenis, dan weer voor een eigen operatie of omdat haar moeder en broer een ongeval hadden gekregen. Ze beloofde het geld steeds terug te betalen, zodra ze 150.000 euro had gekregen voor de zogezegde verkoop van haar eigen woning in Roemenië. Voor elke nieuwe lening werd ook een nieuw document opgesteld maar “Maria” slaagde erin die documenten te ontvreemden en te verdwijnen. De bejaarde man stapte daarop naar het gerecht. Maandag veroordeelde de correctionele rechtbank “Maria”, die niet kwam opdagen, tot een gevangenisstraf van twee jaar.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer