2 De Unified-voetbalploeg, hier op de foto met de badmintondelegatie, behaalde zilver op de Special Olympics in Abu Dhabi.
Mozkito De Unified-voetbalploeg, hier op de foto met de badmintondelegatie, behaalde zilver op de Special Olympics in Abu Dhabi.

Nog straffer dan de Rode Duivels! Nationale voetbalploeg behaalt zilver op Special Olympics

Wat onze Rode Duivels net niet lukte op het WK voetbal, is onze ‘Specials’ nationale voetbalploeg wél gelukt op de Special Olympics in Abu Dhabi: de finale halen.

De Special Olympics zijn de Olympische Spelen voor topsporters met een verstandelijke beperking. België vaardigde 80 atleten af voor deze World Games in Abu Dhabi. Onze voetbalploeg neemt deel in een Unified-discipline: dat betekent dat er enkele atleten zonder een beperking in de ploeg opgesteld mogen worden. 

De ploegen worden in verschillende categorieën opgesplitst, volgens hun sterkte. Er worden dus meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt.

2 Wat onze Rode Duivels net niet lukte op het WK voetbal,  is onze ‘Specials’ nationale voetbalploeg wél gelukt op de Special Olympics in Abu Dhabi: de finale halen.
Team Belgium voor Abu Dhabi Wat onze Rode Duivels net niet lukte op het WK voetbal, is onze ‘Specials’ nationale voetbalploeg wél gelukt op de Special Olympics in Abu Dhabi: de finale halen.

Een gouden medaille werd het net niet, onze voetballers moest in de finale dinsdagochtend de duimen leggen tegen Haïti in een spannende match die in extra time eindigde op 1-2. Maar de jongens zijn uiteraard enorm blij met hun zilveren medaille: Bram Verbrugghe (22) uit Ardooie, Kristof Vermeylen (21) uit Steenokkerzeel, Mike Watteyn (21) uit Rekkem, Arno Roesems (23) uit Asse, Britt Van De Cruys (24) uit Beerse Miel Lippens (29) uit Dendermonde, Tjörven Vander Roost (23) en Kristof Vermeylen (21) uit Roosdaal, Bruno Bogaert (36) uit Beersel, Stan Tielemans (20) en Arne Vanguchte (24) uit Gooik en Daan De Block (20) uit Baardegem.

De ploeg komt eind deze week terug naar huis.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • serge vierendeels

    Dikke proficiat Hopelijk komen deze gasten ook eens op het balkon op de grote markt

Lees meer