3 Voorafgaand aan de mars stonden enkele burgers in witte truien stil bij de slachtoffers van seksueel geweld.
Nijs Voorafgaand aan de mars stonden enkele burgers in witte truien stil bij de slachtoffers van seksueel geweld.

Ook mars Hart boven Hard staat stil bij dood Julie Van Espen

In het centrum van Brussel stapten 15.000 mensen zondagmiddag mee in de ‘Mars voor het Klimaat en sociale rechten voor iedereen’ van Hart boven Hard. De deelnemers stonden echter ook stil bij de dood van Julie Van Espen. Zo werd de mars voorafgegaan door een rij burgers in witte sweaters die bordjes droegen met de namen van slachtoffers van seksueel geweld.

Onder het motto ‘Zonder beweging op straat, geen beweging in de Wetstraat’ trokken volgens de politie zowat 15.000 mensen van het Noordstation naar het Jubelpark. De mars van Hart Boven Hard kwam er dan ook niet toevallig op 12 mei, exact twee weken voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. “We moeten duidelijk maken waar de verkiezingen voor ons écht om draaien”, klinkt het bij de organisatoren. “Een gezond klimaat, een goede job, gelijke rechten, betaalbare zorg, een menselijk migratiebeleid en niet elke maand moeten krabben om te overleven: stuk voor stuk zaken die in de grondwet staan.”

Na afloop van de mars werd in het Jubelpark nog een minuut stilte gehouden voor Julie Van Espen.

3
Nijs
3
Nijs

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer