Vormingscentrum Archeduc en cultureel centrum 't Vondel toveren de Oude Post in Halle de komende weken om tot een creatief atelier.
Mozkito Vormingscentrum Archeduc en cultureel centrum 't Vondel toveren de Oude Post in Halle de komende weken om tot een creatief atelier.

Oude Post wordt creatief atelier Lab Curieus

Vormingscentrum Archeduc en cultureel centrum 't Vondel toveren de Oude Post in Halle de komende weken om tot een creatief atelier. Onder de noemer Lab Curieus kan iedereen er workshops volgen van uiteenlopende activiteiten.

Het voorbije weekend leerden cursisten er al boekbinden en nu zaterdag 10 februari zullen mama's en papa's samen met hun kroost dan weer een eigen carnavalskostuum ontwerpen. "Mensen vinden het soms jammer dat ze maar een paar uur aan iets kunnen werken tijdens een workshop", zegt Bea Vansteenlandt van Archeduc. "Daarom wilden we een maand lang een ruimte inrichten als creatief atelier waar mensen ook na de workshop opnieuw binnen kunnen stappen om verder te werken." Op het programma staan onder meer nog workshops lasercutting, houtbewerking, maar ook smartphonefotografie en stoffeerkunst. Het programma is te vinden op www.archeduc.be. Lab Curieus eindigt eind maart. Wie wil deelnemen moet zich wel vooraf inschrijven.


(BKH)

Lees meer