DILBEEK: Politiecontrole controle alcoholcontrole verkeerscontrole BOB BOB-controle BOB-campagne Alfons Gossetlaan Groot-Bijgaarden:
Mozkito DILBEEK: Politiecontrole controle alcoholcontrole verkeerscontrole BOB BOB-controle BOB-campagne Alfons Gossetlaan Groot-Bijgaarden:

Parket gaat bestuurders met glaasje op streng vervolgen tijdens provinciale actieweek

Wie volgende week in het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde betrapt wordt op rijden onder invloed van alcohol zal sowieso vervolgd worden door het parket. “We scharen ons achter het provinciaal actieplan dat door de provincie georganiseerd wordt”, laat het parket weten.

“Alcoholintoxicatie achter het stuur is in ons land een ernstig en nog steeds onderschat probleem, net zoals rijden onder invloed van verdovende middelen”, laat Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde, weten. “Wij willen de sensibilisering voor dit gevaar verhogen door zichtbaarheid te geven aan onze vervolgingen. Op de processen-verbaal die opgemaakt worden in de actieweek tussen 9 en 15 maart zullen we een verscherpt vervolgingsbeleid toepassen. De mogelijkheid wordt voorzien om voorstellen tot minnelijke schikking om te zetten in een strafbemiddeling of een rechtstreekse dagvaarding. Afhankelijk van de alcoholconcentratie voorziet de wet voor een eerste feit boetes tussen de 200 en 16.000 euro. Daarnaast kan de rechter ook een rijverbod, het opnieuw slagen voor examens of in bepaalde gevallen een alcoholslot opleggen. De dossiers die in aanmerking komen voor het vorderen van een alcoholslot zullen op themazittingen vastgesteld worden in 2020.”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lisette Nelissen

    Is dat nu echt het moment? Wegens corona kom ik zo weinig mogelijk buiten omdat ik 65 plusser ben maar als ik word tegengehouden weet ik niet of ik zal durven blazen, zelfs met de nieuwe modellen, terwijl ik weet niet hoeveel anderen voordien al in dat toestel hebben geblazen.

  • Peter De Bosscher

    De hoogste vorm van willekeur, justitie moest zich schamen. Een verscherpt vervolgingsbeleid pas je consequent toe en niet nu en dan. Voor eenzelfde overtreding iemand anders op een andere manier vervolgen op een ander tijdstip is willekeur. Niet meer niet minder.

Lees meer