3 Johnny N. en Christa D.V. in het gerechtsgebouw bij hun verschijning voor de eerste rechter vorig jaar.
Foto Barbieux Johnny N. en Christa D.V. in het gerechtsgebouw bij hun verschijning voor de eerste rechter vorig jaar.

Parket vordert in beroep strengere straffen voor ‘puddingmoordenaars’: 12 en 15 jaar cel in plaats van 7 en 10 jaar

Christa D.V. (43) en haar echtgenoot Johnny N. (47) uit Pepingen zijn vandaag voor het Brusselse hof van beroep verschenen voor de moord op Robert Paridaens (89). Het openbaar ministerie vond hun in eerste aanleg opgelegde straf, respectievelijk 7 en 10 jaar cel, te licht. “Ze hebben op een laffe, planmatige, heimelijke manier hun moordplan uitgedacht, voorbereid en tot uitvoering gebracht”, aldus het parket-generaal. Nu riskeert het koppel respectievelijk 12 en 15 jaar cel.

De twee verschenen als ‘schuldigen aan moord’ voor het hof van beroep. Er was immers geen beroep ingesteld over de schuldvraag. Het koppel heeft altijd toegegeven dat ze betrokken waren bij het moordplan tegen haar onhebbelijke opa Robert Paridaens (89) in november 2013. Eind juni 2018 kregen de twee een al bij al milde straf van de correctionele rechtbank. Te mild, aldus het openbaar ministerie. “Ik denk dat de slinger toen een beetje is doorgeslagen omdat de rechtbank iets te veel empathie toonde met het leed dat de beklaagden naar eigen zeggen hadden meegemaakt met het slachtoffer”, verklaarde de procureur-generaal het beroep aan het openbaar ministerie. Zelf speelde hij meteen open kaart. “De maximumstraf zal ik, gezien de diverse verzachtende omstandigheden -hun blanco strafregister, hun medewerking met het onderzoek, het totale gebrek aan persoonlijkheidsstoornis of recidivegevaar- niet vragen”, klonk het. “Wel vraag ik een gevangenisstraf van 12 jaar voor Christa D.V. en 15 jaar voor Johnny N.” Die laatste nam volgens het parket-generaal het initiatief voor de moord op Paridaens. 

Een wolf in schaapsvacht. In ieders ogen een aangename man, maar tussen de vier muren van het huis waar Oscar De Vits met hem woonde en waar Christa de was en de plas deed, was het de hel. En dat is nog licht uitgedrukt

Johnny N.
3 Slachtoffer Robert Paridaens.
Mozkito Slachtoffer Robert Paridaens.

Wolf in schaapsvacht

De feiten lezen dan ook als een aflevering van Witse, zij het dan in Pepingen in plaats van in Halle. Robert Paridaens, gepensioneerd uitbater van een transportbedrijf, overleed in november 2013. Een natuurlijke dood, zo leek het eerst. Maar een toxicologisch onderzoek leerde dat in zijn lichaam een dodelijke dosis xtc aanwezig was. Drie familieleden van de man - schoonzoon Oscar D.V., kleindochter Christa D.V. en haar echtgenoot Johnny N. - werden opgepakt. Na een tijdje gaven ze toe dat zij de tachtiger vergiftigd hadden. N. kocht de xtc op het Antwerpse  Falconplein, dochter D.V. draaide het geplette poeder in een portie vanillepudding en bracht die naar haar opa. Oscar D.V.  is intussen zelf overleden, waardoor enkel nog Christa en Johnny terechtstonden. 

Toen zijn dochter stervende was, beet hij haar nog toe ‘wanneer ze nu eindelijk eens zou sterven’

Betrokkenen

“Het was onhoudbaar om met hem te leven. Niets was goed. Ook mijn moeder (zijn dochter red.) had voor haar overlijden al zwaar te lijden gehad onder hem”, vertelde D.V. in tranen. Eén voorbeeld zegt volgens de betrokkenen alles. Toen zijn dochter (de moeder van Christa red.) stervende was beet hij haar nog toe ‘wanneer ze nu eindelijk zou  sterven’. Eenzelfde verhaal bij N. “Een wolf in schaapsvacht”, stelde die onomwonden. “In ieders ogen een aangename man maar tussen de vier muren van het huis waar Oscar met hem woonde en waar Christa de was en de plas deed, was het de hel. En dat is nog licht uitgedrukt.” 

3 De woning van slachtoffer Robert Paridaens (89), waar de puddingmoord plaatsvond
Mozkito De woning van slachtoffer Robert Paridaens (89), waar de puddingmoord plaatsvond

Geld

Een uitleg waarvan de voorzitter klaarblijkelijk niet van overtuigd was. In een lang verhoor legde hij de twee het vuur aan de schenen. De laatste jaren van zijn leven werd het slachtoffer omringd door een vriendin. “Iemand die uit was op het geld van oudere mannen”, werd er gefluisterd in Pepingen en omstreken. Via een bankbediende hadden ze ook gehoord dat opa Robert regelmatig grote sommen geld afhaalde. “Was dit misschien de trigger tot de moord? De schrik dat hij heel zijn vermogen -jouw erfenis- opdeed?”, vroeg de voorzitter haar op man af. “Neen”, snikte ze, “het had niets met geld te maken, ook niet met zijn vriendin. Die kende ik niet eens. Het had alles met hém te maken. Nooit was het goed. ” Of het hof overtuigd is door dit antwoord weten we op 25 juni. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michel De Baerdemaeker

    Eindelijk zijn er bij het parket enkele mensen met een klare kijk op de zaak .De Baerdemaeker Michel

Lees meer