De politiemensen van de zone Zennevallei hadden het van donderdag 2 op vrijdag 3 mei bijzonder druk want op nauwelijks vierentwintig uur tijd pakten ze twaalf mensen op.
Mozkito De politiemensen van de zone Zennevallei hadden het van donderdag 2 op vrijdag 3 mei bijzonder druk want op nauwelijks vierentwintig uur tijd pakten ze twaalf mensen op.

Politie Zennevallei pakt liefst twaalf mensen op in vierentwintig uur tijd: Van dronken vechtersbazen die agenten aanvallen tot autodieven die crashen in velden

De politiemensen van de zone Zennevallei hadden het van donderdag 2 op vrijdag 3 mei bijzonder druk want op nauwelijks vierentwintig uur tijd pakten ze twaalf mensen op. Van inbrekers tot autodieven en agressieve vechtersbazen die zelfs de agenten aanvielen: de patrouilles draaiden overuren in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw.

Donderdagnamiddag werden twee meerderjarigen opgepakt in het centrum van Halle toen die amok maakten op een bus van De Lijn. De chauffeur belde de politie en die rekende het duo in voor het verstoren van de openbare orde. Op hetzelfde moment werd een andere man opgepakt voor openbare dronkenschap. Die persoon was zelfs zo zwaar onder invloed dat hij moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Tijdens een verkeersactie werden wat later nog eens twee illegalen uit het verkeer geplukt. De twee Brazilianen werden na een beslissing van de dienst Vreemdelingenzaken overgebracht naar het gesloten opvangcentrum in Luik. Ze zullen later uitgewezen worden.

De ANPR-camera’s registreerden later op de avond nog een gestolen voertuig op de Postweg in Vlezenbeek. De politie zette meteen de achtervolging in en de chauffeur probeerde te ontkomen. De wilde achtervolging eindigde uiteindelijk met een crash in een veld in Gaasbeek. De chauffeur en zijn passagier werden aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket.

Omstreeks middernacht maakte een dronken vechtersbaas het op café zo bont dat de politie opgetrommeld werd. De wildeman was helemaal van de kaart en verzette zich zo hevig dat hij die politiemensen verwondde voor hij opgepakt kon worden. De man bleek ook geen onbekende te zijn voor het gerecht want er stond zelfs een bevel tot gevangenneming open op zijn naam. Wat later op de nacht werd nog een andere dronken persoon opgemerkt op de openbare weg. Die persoon sliep zijn roes uit tot 11 uur vrijdagochtend. Om 6.30 uur kreeg de politien nog een melding voor een inbraak in Huizingen waarbij twee verdachten op heterdaad betrapt werden en ook ter beschikking werden gesteld van het parket. Een laatste man die gearresteerd werd is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter voor het plegen van huishoudelijk geweld.

LEES OOK: Buren helpen inbrekers arresteren: “Zelf hadden we niks door tot de politie aan ons bed stond”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer