Christiane Kestemont en Elie Elsocht, beiden met gouden legpenning in de hand, en hun collega's van het Rode Kruis.
Foto Mozkito Christiane Kestemont en Elie Elsocht, beiden met gouden legpenning in de hand, en hun collega's van het Rode Kruis.

Rode Kruis huldigt coryfeeën Christiane en Elie

De afdeling van het Rode Kruis van Halle heeft zopas twee lokale coryfeeën gehuldigd. Christiane Kestemont en Elie Elsocht zijn allebei 70 jaar geworden en dat is de maximumleeftijd voor medewerkers in het Rode Kruis. "Ze zijn een voorbeeld voor iedereen die mee draait bij het Rode Kruis", vertelde voorzitter Frank Borremans van de Halse Rode Kruis.

"Christiane begon haar carrière hier in 1992 en werd sinds 1995 de verantwoordelijke van de bloedinzamelingen. Elf jaar lang was ze tot nu ook nog eens voorzitter van onze afdeling. Elie is dan weer al jaren aan de slag als ambulancier. Hij reed al sinds 1988 rond in Dilbeek maar vanaf 2006 reed Elie dus in Halle rond. Hij heeft ontelbare interventies gedaan met de 112-ziekenwagen en was zo getuige van veel leed maar ook van de mooie momenten."


Beiden kregen voor hun jaren dienst de gouden legpenning Dunant-Uytterhoeven, een van de grootste onderscheidingen die een medewerker kan ontvangen. Het duo blijft trouwens ook actief in het Rode Kruis. Zo gaan ze zetelen in een werkgroep om een beter onderdak voor de hulpdienst te vinden.


Het Rode Kruis van Halle is een van de weinige afdelingen die ook dringend ziekenvervoer organiseert en dus mee rijdt in de 112-dienst. (BKH)

Lees meer