8 Roos Van Acker en Koen De Rijck van Plan Boommarter aan de slag op de plantactiedag voor het Hallerbos.
Mozkito Roos Van Acker en Koen De Rijck van Plan Boommarter aan de slag op de plantactiedag voor het Hallerbos.

Roos van Acker meter van stukje Hallerbos: vrijwilligers planten liefst 22.000 bomen

Het bekende Hallerbos breidt nog eens met vijf hectare uit. Meter Roos Van Acker mocht samen met 1.500 vrijwilligers enkele van de 22.000 bomen planten. Het bos lokt in de lente honderdduizenden toeristen wanneer de paarse hyacinten bloeien, maar ook zonder die attractie vinden bezoekers het hele jaar door de weg naar het bos.

Vijf hectare weiland en veld langs de Nijvelsesteenweg in Halle wordt beplant met bomen. Zondag was het de grote plantactiedag. Ook de Vlaamse ministers Ben Weyts (N-VA) en Koen Van den Heuvel (CD&V) kwamen langs om een boompje in de grond te steken, samen met meter Roos Van Acker. De presentatrice liet zich net als de honderden andere vrijwilligers niet afschrikken door het slechte weer. “Het is een eer om meter te mogen zijn van een stukje Hallerbos”, vertelt Van Acker. “Het was al een pracht van een bos, zeker als de boshyacinten in bloei staan, maar nu wordt het nog mooier. Ik heb een klein stukje mogen bijdragen door bomen te planten en dus ook door meter te mogen zijn. We gaan voor een betere en mooiere wereld en een pracht van een toekomst.”

Het is een eer om meter te mogen zijn van dit stukje bos. Het was al zo mooi, zeker als de boshyacinten in bloei staan, maar nu wordt het nog mooier

Roos Van Acker
8 Jong en oud kwam bomen platen zondag tijdens de plantactiedag in het Hallerbos
Mozkito Jong en oud kwam bomen platen zondag tijdens de plantactiedag in het Hallerbos

Roos Van Acker is de voorbije jaren wel al eens vaker in Halle. “Ik kom hier dikwijls wandelen, want mijn vriend is afkomstig uit Halle”, legt ze. “Er bestaat niets beters dan te ontspannen in de natuur. Daar wordt je zelf een beter mens van. Ik werk vaak samen met de stedelijke bibliotheek als er iets te doen valt. Dan interview ik wel eens schrijvers of vertel ik sprookjes, zoals ik hier vanmiddag ook zal doen trouwens.”

8 Kathleen Massaer kwam samen met haar partner Michael Vanderkluysen en dochters Cato en Cleo bomen planten.
Mozkito Kathleen Massaer kwam samen met haar partner Michael Vanderkluysen en dochters Cato en Cleo bomen planten.

Roos Van Acker was lang niet de enige die zondag de handen uit de mouwen stak. 1.500 mensen schreven zich in voor de plantactiedag en dat bleken vooral gezinnen te zijn uit de streek. Kathleen Massaer kwam samen met haar partner Michael Vanderkluysen en dochters Cato en Cleo bomen planten. “Wij wonen in de buurt en komen vaak naar het Hallerbos om bijvoorbeeld te lopen”, zegt Kathleen. “Zowel in de zomer als de winter kan je ons hier vinden. Dat is voor ons ontspannen. Het is leuk om op deze manier de toekomst van het bos te verzekeren en eens in de natuur te werken. Het slechte weer kon ons niet tegenhouden. We planten bomen en tussendoor maken we een wandeling en drinken we iets. We maken er een gezellige dag van.”

8 Het Vlaams agentschap Natuur en Bos had samen met de plaatselijke natuurorganisaties een heel programma uitgewerkt zondag. ’s Ochtends was er al een yogamoment.
Mozkito Het Vlaams agentschap Natuur en Bos had samen met de plaatselijke natuurorganisaties een heel programma uitgewerkt zondag. ’s Ochtends was er al een yogamoment.

Het Vlaams agentschap Natuur en Bos had samen met de plaatselijke natuurorganisaties een heel programma uitgewerkt zondag. ’s Ochtends was er al een yogamoment en er stond zelfs een tai chi-sessie op het programma. De kinderen konden luisteren naar verhalen en terwijl de bomen geplant werden traden artiesten op. De voorbije week plantten ook al duizend schoolkinderen bomen aan in het nieuwe stukje bos. De voorbije tien jaar groeide het Hallerbos door aanplantingen, onder andere via het initiatief Plan Boommarter, aan met liefst tien hectare.

8 Muzikanten luisterden het aanplanten graag op tijdens de plantactiedag in het Hallerbos.
Mozkito Muzikanten luisterden het aanplanten graag op tijdens de plantactiedag in het Hallerbos.
8 Vijf hectare weiden en velden worden beplant als nieuw stukje Hallerbos.
Mozkito Vijf hectare weiden en velden worden beplant als nieuw stukje Hallerbos.
8 Kinderen konden tijdens de plantactie luisteren naar verhaaltjes.
Mozkito Kinderen konden tijdens de plantactie luisteren naar verhaaltjes.
8 Roos Van Acker plantte samen met onder andere Vlaamse ministers Ben Weyts (N-VA) en Koen Van den Heuvel (CD&V) een boom aan in het nieuwe Hallerbos.
Mozkito Roos Van Acker plantte samen met onder andere Vlaamse ministers Ben Weyts (N-VA) en Koen Van den Heuvel (CD&V) een boom aan in het nieuwe Hallerbos.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Van de Moortele

    Die bomen staan véél te dicht bij elkaar.Daarvoor moet je zelfs géén kenner van moeder natuur zijn.

Lees meer