2 Een ijsje kan smaken tijdens een hittegolf. De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Augustinus bereiden zelf het fruit bij hun ijsje.
rv Een ijsje kan smaken tijdens een hittegolf. De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Augustinus bereiden zelf het fruit bij hun ijsje.

Rusthuisbewoners zelf aan de slag om het koel te houden tijdens hittegolf

Heel wat senioren moeten extra verkoeling zoeken tijdens deze warme dagen en in woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle nemen ze dan ook extra maatregelen. “Ouderen moeten extra in de gaten gehouden worden”, zegt directrice Elke De Cuyper. “Het zorgpersoneel en de bewoners zorgen zelf voor verfrissende activiteiten en maken samen verse fruitsla voor bij het ijs en verkoelend fruitwater zodat er genoeg gedronken wordt.” Personeel en bewoners kunnen in Sint-Augustinus ook nog verkoeling zoeken in de polyvalente zalen waar er airconditioning is.

2 De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Augustinus klinken met een zelfgemaakt glaasje fruitwater.
rv De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Augustinus klinken met een zelfgemaakt glaasje fruitwater.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marina Rigouts

    Zoals ik kan zien zijn de meeste bewoners toch nog aangekleed als of het winter is.

Lees meer