De Halse Integratieraad overhandigde een memorandum aan de politici.
rv De Halse Integratieraad overhandigde een memorandum aan de politici.

Stedelijke integratieraad overhandigt memorandum aan politici

De stedelijke integratieraad heeft een memorandum overhandigd aan de politieke partijen van Halle. Dat gebeurt naar aanleiding van de Internationale dag van de migrant die op dinsdag 18 december gevierd wordt.

De integratieraad organiseerde een gespreksdag met als thema racisme en discriminatie. Met Directeur Integratiepact en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen kwam praten en nadien werd er tijdens gesprekstafels nagedacht over welke rol de stad Halle kan spelen om racisme en discriminatie te bestrijden. Het resultaat van de gesprekstafels waren aanbevelingen en concrete vragen voor politici tijdens een vraag- en antwoordsessie, die beëindigd werd met een overhandiging van het memorandum door de leden van de integratieraad.

“Als adviesraad vertegenwoordigt de integratieraad de Halse inwoners van niet-Belgische herkomst, goed voor 23 procent van de Halse bevolking. Dit is een niet te negeren onderdeel van de Halse samenleving”, aldus de Integratieraad.

Volgend jaar vernieuwt de integratieraad en iedereen die interesse heeft om aan te sluiten mag contact opnemen met info@integratieraad-halle.be voor meer informatie.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer