De tiener werd opgepakt door de politie Zennevallei.
Mozkito De tiener werd opgepakt door de politie Zennevallei.

Tiener (17) die opgepakt werd na woninginbraak alweer vrij door gebrek aan plaats in jeugdinstelling

Een jonge inbreker die in Halle opgepakt werd is alweer op vrije voeten omdat er geen plaats was in een instelling. Het parket Halle-Vilvoorde noemt het plaatsgebrek in de jeugdinstellingen frustrerend.

Het parket Halle-Vilvoorde had om de plaatsing van de jongen gevraagd. Maar omdat die plaats er niet was, moest de Brusselse jeugdrechter hem naar huis sturen. De tiener kreeg wel strenge voorwaarden opgelegd.

“Het is frustrerend voor politie, parket en jeugdrechtbank om herhaaldelijk te stuiten op dit plaatsgebrek”, zegt woordvoerster Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. “Het grootste probleem hierbij is dat de jeugdrechters vaak niet kunnen uitvoeren wat ze beslissen, en dat ondermijnt volledig de geloofwaardigheid van justitie.”

Twee weken geleden kon ook al een minderjarige die verdacht werd van inbraak, het dealen van drugs, verboden wapendracht en slagen en verwondingen aan een minderjarige niet geplaatst worden. Sindsdien probeert men hem elke dag ergens aan te melden maar dat is tot nu toe niet gelukt.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • kami sama

    Als je kan gaan stelen kan je de verantwoordelijkheid ook dragen, steek ze dan maar in de gevangenis.

  • Bart Van Ransbeeck

    als je kan stelen en inbreken als een volwassene dan moet je ook verantwoordelijkheid dragen als volwassene en zo berecht worden!!!! de kids van vandaag zijn veel vroeger 'responsabel' en bewust dan de vorige generaties , verander die wet en pas die aan , aan de mensen van nu

Lees meer