Tot twaalf maanden cel voor Dreamlandbende

Vier Walen hebben tot twaalf maanden cel gekregen voor meerdere diefstallen in Dreamland-winkels. Bij ons sloegen ze toe in Dilbeek en Halle. Later liepen ze tegen de lamp in Tienen.

In de kerstperiode van 2014 probeerden A.C. (27) en I.D. (28) uit Binche met gestolen spullen langs de kassa van de Dreamlandwinkel in Tienen te passeren. Het duo werd echter staande gehouden en de politie werd erbij gehaald. De agenten doorzochten hun auto en controleerden gsm's en het gps-toestel van de dieven. Voorts werden ook camerabeelden van de Dreamlandwinkels gecontroleerd. Zo kon de politie de werking van de bende in kaart brengen. Eind 2014 zouden ze zeker in een zevental vestigingen van de keten diefstallen gepleegd hebben.

Op bestelling

"Er werd steeds met een 'dieventas' gewerkt", aldus de rechter. "De tablets, iPods, smartphones, consoles en videospelletjes met toebehoren werden op bestelling gestolen. Het was niet toevallig dat de beklaagden samen aangetroffen werden."


A.C. en I.D. kregen een werkstraf van respectievelijk 200 en 150 uur. Daar komen ook boetes van 1.200 euro en 900 euro bij. Hun kompanen A.M. (30) uit La Louvière en M.B. (36) uit Charleroi werden elk veroordeeld tot twaalf maanden cel en een boete van 900 euro. Winkelketen Dreamland moeten ze een schadevergoeding van goed 13.000 euro betalen. Een VW Golf van de bende werd verbeurdverklaard.


(KAR)

Lees meer