Yves Debast en Bertrand Demiddeleer stellen hun tweede cd van het seizoen voor.
Foto Mozkito Yves Debast en Bertrand Demiddeleer stellen hun tweede cd van het seizoen voor.

Train je stembanden met tweede carnavalscd

Yves Debast en Bertrand Demiddeleer hebben intussen de tweede carnavalscd van het seizoen uitgebracht, onder de titel 'E posteur mé een zeel...'.

De titel van de cd verwijst naar het stoetliedje van Den Belleman, die om gezondheidsredenen zondag jammer genoeg niet mee kan gaan in de stoet. Hij nam het lied op als eerbetoon aan de nieuwe wisselbeker Roland Lauwers. Ook de stoetliedjes van De Leste Kannekes, De Mannen van de Met, Tienentander, Van 't Vat, De Smosjterpotten, De Vrie Kadeikes en Dei van Ouver 't Woeter staan erop. Wie dus al eens wil oefenen om dat zondag allemaal luidkeels mee te brullen, kan de compilatieplaat in huis halen. Naast stoetliedjes staan er ook nummers van de Halse Carnavalsrevue op, en andere liedjes die normaal nooit op een verzamelaar van het Halse carnaval belanden.


Begin februari werd ook al 'Strepke trekken' uitgebracht. "En die is intussen al volledig uitverkocht", zeggen Yves en Bertrand. "Met de nummers die op deze tweede compilatie staan, denken we dat ook dat album vlot zal verkopen." 'E posteur mé een zeel...' is te koop in de carnavalswinkels Cardano en Las Fiestas. (BKH)

Lees meer