Maaltijdleverdienst Uber Eats komt naar Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Halle.
REUTERS Maaltijdleverdienst Uber Eats komt naar Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Halle.

Uber Eats breidt uit naar Vlaamse rand: maaltijdbezorgdienst komt naar Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw

Uber Eats breidt vanaf juli zijn gebied uit en trekt naar de gemeenten Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Halle. De maaltijdbezorger wil klanten uit de Vlaamse rand laten kennismaken met hun concept. De betrokken gemeenten reageren afwachtend.

Uber Eats, een zijproject van taxibedrijf Uber, is een populair app waar je online maaltijden kunt bestellen. Vooral in grootsteden, zoals Brussel, Gent en Brugge, is fenomeen gekend: je bestelt via de app een maaltijd, waarna een fietskoerier de bestelling afhaalt en tot aan je deur brengt. Vooral grotere ketens, zoals McDonalds of Ellis Gourmet Burger, zijn aangesloten bij Uber Eats. Maar ook lokale restaurants kunnen zich inschrijven op de applicatie.

Geen Dilbeekse deelgemeenten

Uber Eats heeft al zijn naam en faam in de grotere steden, maar wil nu ook de Vlaamse rand veroveren. Tot nu toe was de dienst enkel actief in delen van Beersel, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode.  De maaltijdleverdienst maakt nu bekend dat ze binnenkort naar Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Halle komt. Daarnaast worden ook de gemeenten Wemmel, Terhulpen en Grimbergen aan het levergebied bijgevoegd. Momenteel kunnen Dilbekenaren al maaltijden bestellen. Slechts een addertje: wie in de Dilbeekse deelgemeenten woont - bijvoorbeeld Sint-Martens-Bodegem of Schepdaal - komt nog niet in aanmerking. Uber Eats legt tijdelijk de grens op het centrum van Dilbeek om te leveren. Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw en Halle kunnen pas in juli gebruik maken van de dienst.

Liever op lokaal vlak?

Uber Eats is, samen met Deliveroo, de grootste speler op de wereldmarkt. Dat het bedrijf naar de Vlaamse rand komt, kan grote gevolgen hebben voor de lokale middenstanders. Veel handelaars houden vast aan de klassieke take away of het normale restaurantbezoek, maar daar kan nu verandering in komen. Klanten van Uber Eats moeten voortaan de deur niet meer uit. In Halle reageren ze verrast op de aankondiging van Uber Eats. “Eerlijk gezegd heb ik er nog niets van vernomen”, zegt Johan Servé (sp.a), schepen van Lokale Middenstand. “Op het eerste zicht lijkt het een initiatief dat ik liever op lokaal vlak zie, maar het is nog te vroeg om te oordelen. We gaan snel samenzitten met de handelaars en het project van naderbij bekijken. Of het een zege of een vloek zal zijn voor de lokale middenstand, kunnen we nog niet zeggen.”

Verenigde Handelaars van Halle

Ook Steven Teurlings, voorzitter van de Verenigde Handelaars van Halle, wil nog geen straffe uitspraken doen. “Vanavond zitten we met alle handelaars rond tafel. Dan zullen we het onderwerp bespreken en later met een standpunt naar buiten komen.” Wie Uber Eats wil aanschaffen, kan de app kosteloos downloaden via Apple of Android. Bij Uber Eats was niemand bereikbaar voor verdere commentaar.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer