2 De geluidsschermen langs de Brusselse ring in Beersel zijn op heel wat plaatsen dringend toe aan vernieuwing
Mozkito De geluidsschermen langs de Brusselse ring in Beersel zijn op heel wat plaatsen dringend toe aan vernieuwing

Vanaf morgen ernstige hinder op R0 tussen Wallonië en Vorst: tot eind dit jaar drie versmalde rijstroken en snelheidsbeperking van 70 km/u

Vanaf morgen wordt er ernstige hinder verwacht op de R0 Brusselse ring tussen Wallonië en Vorst.Het verkeer op zowel binnen- als buitenring zal vanaf vrijdagochtend over drie versmalde rijstroken moeten en de maximum snelheid wordt verlaagd naar 70 kilometer per uur. De R0 krijgt nieuwe stootbanden, LED-verlichting en geluidsschermen.

De aannemer zal op dinsdag 14 mei vanaf 9 uur starten met de voorbereiding van de werken op de R0 binnenring. Hierdoor zal een rijstrook richting Zaventem afgesloten worden en zullen er dus nog maar twee rijstroken berijdbaar zijn. “Het Verkeerscentrum verwacht dat het verkeer vanuit Wallonië aanzienlijke bijkomende hinder zal ondervinden”, laat het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) weten. “Die komt dus bovenop de structurele files tijdens de ochtendspits. In een eerste fase wordt de rechterrijstrook tussen de Waalse grens en de aansluiting van de A8 in Halle afgezet. Vanaf 11 uur wordt een rijstrook van het gedeelte tussen de A8 en de bocht van Vorst afgezet.” Ook ‘s avonds wordt nog hinder verwacht. “Vanaf 20 uur zal de aannemer op hetzelfde stuk twee rijstroken afsluiten”, gaat het verder. “Dit blijft het geval tot 5 uur woensdagochtend. Vanaf dan moet al het verkeer op de binnenring over drie versmalde rijstroken.”

 Vanaf donderdagavond 20 uur tot vrijdagochtend 5 uur zal hetzelfde gebeuren op de buitenring. Een rijstrook wordt donderdagavond afgesloten waarna het verkeer vanaf ‘s ochtends over drie versmalde rijstroken zal moeten.

2 De geluidsschermen langs de Brusselse ring in Beersel zijn op heel wat plaatsen dringend toe aan vernieuwing
Mozkito De geluidsschermen langs de Brusselse ring in Beersel zijn op heel wat plaatsen dringend toe aan vernieuwing

Dertien kilometer lange werf

Op de R0 tussen Wallonië en Vorst komt de komende maanden een dertien kilometer lange werf. Zo wordt de snelwegverlichting in de middenberm vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Daarnaast worden de bestaande vangrails aan de buitenzijdes vervangen door betonnen veiligheidsstootbanden, zoals dat bijvoorbeeld ook onlangs langs de E40 in Affligem gebeurde. Deze werken duren volgens de huidige planning tot half juli. Het verkeer richting Brussel zal meestal over drie versmalde rijstroken moeten. Vanaf augustus zal gestart worden met de werkzaamheden voor de plaatsing van nieuwe geluidsschermen in de zijbermen in Beersel en Drogenbos, goed voor 3,5 kilometer aan nieuwe schermen. Die laatste werken gaan gepaard met de start van het houthakseizoen in november. Om dan nog tot bij die groenzones te kunnen geraken is er voldoende ruimte nodig die er niet zou zijn als het AWV de geluidschermen eerder zou plaatsen. Bij de werken in de zijberm wordt er tijdens verkeersluwe momenten een rijstrook ingenomen. Permanent zal zowel op de buiten- als binnenring een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur gelden.

8,5 miljoen euro

AWV investeert in totaal 8,5 miljoen euro in de werken. Het plaatsen van de geluidschermen -die hoger en langer worden- alleen bedraagt 2,5 miljoen euro. De gemeentebesturen van Beersel en Drogenbos dragen bij de laatste respectievelijk 300.000 en 20.000 euro bij. 

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luc Deville

    Er wordt gevraagd om tijdens de werken zoveel mogelijk de R0 tussen Wallonië en Vorst te gebruiken tijdens de werken en zeker tijdens de spits. (Vragen de werken zoveel mogelijk te vermijden helpt niet in ons Belgenland dus eens een andere manier proberen).

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Gegarandeerd files!!!

Lees meer