, Ilse Demol en Philip Vandewalle van  Volvo Sterckx-De Smet en Johan Huygens van Scott-Granville bij de elektrische vervangfietsen.
GEERT TRESIGNIE , Ilse Demol en Philip Vandewalle van Volvo Sterckx-De Smet en Johan Huygens van Scott-Granville bij de elektrische vervangfietsen.

Vergeet de vervangwagen: in deze garage leen je gewoon een elektrische vervangfiets

Wie zijn auto in de garage achterlaat voor herstelling of onderhoud kiest vaak voor een vervangwagen, maar sinds kort kan je in de garages van Volvo Sterckx-De Smet ook kiezen voor een elektrische fiets. Daarvoor werkt de concessiehouder samen met fietsenmaker Scott-Granville. “De fiets en de wagen kunnen elkaar perfect aanvullen”, zegt zaakvoerder Philip Vandewalle van Volvo Sterckx De Smet.

Philip Vandewalle en zijn teamgenoot Johan Huygens kunnen het goed met mekaar vinden in het raceteam Clubsport Racing en dat resulteert nu in een professionele samenwerking. Philip is zaakvoerder van Volvo Sterckx-De Smet, een concessiehouder met vestigingen in Halle, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos en Zellik. Johan is dan weer de baas van fietsenmaker Scott-Granville in Kortenberg. “De twee werelden samenbrengen bleek niet moeilijk”, zegt Philip. “Het idee voor de elektrische vervangfiets past perfect bij het nieuwe concept waarmee Volvo zich in de markt zet. In de garages wordt nu gekozen voor een persoonlijke service waarbij twee mechanici meteen aan de slag gaan met je wagen. Na een uur is het onderhoud of de herstelling klaar en kan de klant alweer vertrekken. Dat betekent wel dat een vervangwagen minder noodzakelijk wordt. Maar een elektrische fiets is dan wel het perfecte alternatief. De mensen kunnen binnen wachten of eropuit trekken.”

In de garages wordt nu gekozen voor een persoonlijke service waarbij twee mechanici meteen aan de slag gaan met je wagen. Na een uur is het onderhoud of de herstelling klaar en kan de klant alweer vertrekken. Dat betekent wel dat een vervangwagen minder noodzakelijk wordt. Maar een elektrische fiets is dan wel het perfecte alternatief. De mensen kunnen binnen wachten of eropuit trekken

Philip Vandewalle

Scott-Granville leverde tien elektrische fietsen aan Volvo Sterckx-De Smet die dus voortaan gratis uitgeleend kunnen worden. “In Halle kunnen de klanten even de stad in om te winkelen, maar in Sint-Genesius-Rode ligt de garage naast het Zoniënwoud en kan iedereen dus een ritje in de natuur maken. In Drogenbos sta je dan weer snel aan de Carrefour. In elke vestiging is het aanbod van een elektrische fiets dus een meerwaarde.”

Geen concurrentie

Volvo Sterckx-De Smet gaat nu ook niet meteen de vervangwagens afschaffen. “Voor herstellingen die langer duren blijft een vervangwagen soms de beste oplossing”, zegt Philip. “Dat is zeker zo als de klanten langere afstanden moeten afleggen. Maar als ze van en naar het werk maar een beperkte afstand hoeven af te leggen kan die fiets ook wel een leuk alternatief zijn. De fiets en de wagen vullen mekaar perfect aan en zijn helemaal geen concurrentie van mekaar. Bij Volvo wordt nu ook volop gewerkt aan de omschakeling naar hybride voertuigen die ook op elektriciteit rijden en dan past de elektrische fiets ook in dat plaatje perfect.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jeroen Van Dijck

    Deze mogelijkheid bestaat al jaren lang bij peugeot. Gratis een elektrische fiets ter beschikking als je wagen binnen moet...

Lees meer