Hugo Vandaele (burgemeester Beersel), Paul Defranc (schepen Sint-Pieters-Leeuw), Stijn Quaghebeur (schepen Dilbeek) en Johan Servé (schepen Halle) stellen trots het resultaat van de zwerfvuilactie voor.
Mozkito Hugo Vandaele (burgemeester Beersel), Paul Defranc (schepen Sint-Pieters-Leeuw), Stijn Quaghebeur (schepen Dilbeek) en Johan Servé (schepen Halle) stellen trots het resultaat van de zwerfvuilactie voor.

Zwerfvuilactie groot succes: vrijwilligers maken 486 kilometer straat proper

De zwerfvuilcampagne ‘Op 5 minuten proper’, die liep van 23 maart tot 28 april, is afgelopen. Tijdens deze campagne bundelden Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten in hun strijd tegen het zwerfvuil. In totaal werd door de vrijwilligers 486 kilometer straat zwerfvuilvrij gemaakt.

Dit jaar geen wedstrijdje onder gemeenten, maar wel het thema ‘Op 5 minuten proper’. De vier gemeenten spoorden gezinnen en vrijwilligers aan om slechts 5 minuten zwerfvuil te rapen. In totaal spendeerden vrijwilligers 395.153 minuten (of 6.586 uur) om zwerfvuil weg te ruimen. In totaal werd 486 kilometer straat zwerfvuilvrij gemaakt, en dat in totaal met 3.706 vrijwilligers.

Ballonvaart

Met die statistieken overtreffen ze het streefdoel van 281.759 minuten. “Een deel van de vrijwilligers geeft aan ook buiten deze campagneperiode regelmatig de baan op te blijven gaan om hun buurt proper te houden”, zegt de Halse schepen Johan Servé (sp.a). “Iedere vrijwilliger kreeg al een kleine attentie voor hun deelname aan de campagne. Vier deelnemers werden getrakteerd op een ballonvaart.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan De Greef

    Verlaag in betrokken gemeenten de prijzen van de vuilniszakken, plaats meer vuilnisbakken en glasbakken en verlaag de belasting op huisvuilophaling. Gegarandeerd minder zwerfvuil en sluikstorten.

Lees meer