De whiskeyliefhebbers van McShelfie delen hun passie.
Foto GDR De whiskeyliefhebbers van McShelfie delen hun passie.

500 soorten whisky proeven op festival McShelfie

Whiskyclub McShelfie houdt voor de tweede keer een Whiskyfestival. Er kunnen 200 liefhebbers komen proeven van 500 soorten whisky.

Drie whiskyliefhebbers beslisten in 2014 om samen een heuse whiskyclub op te richten en op die manier hun passie voor single malt whisky vorm te geven. Op de vroegere graanzolder van Jan De Wilde op de Heirbaan in Hamme richtten ze een sfeervolle Schotse pub in. "Die Schelf is enkel te bereiken via de smalle en steile molenaarstrap. Zo vonden we ook al snel een logo, de trap en een naam: McShelfie", zegt Bram Van Erck.


De club telt intussen veertig leden en houdt regelmatig clubtastings. "Dan is er slechts plaats voor 35 personen", zegt Hendrik Laureys. "Daarom organiseren we ook een open-bottle-evening en intussen al de tweede editie van ons Whiskyfestival."


Het festival vindt plaats in taverne Le Kurosa aan de Heirbaan in Zogge. "Daar kunnen de begeleidende BOB's iets drinken aan de bar en de parking biedt plaats voor een foodtruck", zegt De Wilde. "We kiezen dan wel voor een kleinschalig festival, onze standhouders zijn top. Van bijzondere flessen whisky tot whiskypralines en whiskyfood. Er gaan 500 flessen open waarvan kan geproefd worden."


Tickets kosten 15 euro. In ruil kan je voor 5 euro proeven en krijg je een gegraveerd proefglas met het McShelfielogo. Er zijn slechts 200 tickets te koop. Info en tickets: Den Herberg in Waasmunster of via www.mcshelfie.be. (KDBB)

Lees meer