thinkstock

Aanranding van 12-jarige via chat brengt jongeman voor rechter: Twee jaar cel gevraagd

Een jongeman uit Hamme moest zich dinsdag voor de Dendermondse rechter verantwoorden wegens aanranding van de eerbaarheid van een minderjarig meisje. Er hangt de beklaagde twee jaar cel boven het hoofd. 

De jongeman was met het meisje, een twaalfjarige uit de buurt van de Kempen, aan de praat geraakt via messenger van Facebook. Op zeker ogenblik stuurde hij het meisje expliciete vragen voor seksueel contact. Vervolgens verzond hij ook foto’s van zijn mannelijke geslachtsdeel. Het was de stiefzus van het meisje dat de conversatie ontdekte, nadat het slachtoffer het er met haar over had. Zij lichtte de politie in. Het bracht de dader nu voor de Dendermondse strafrechter. “Ik zat met mijn gedachten niet helemaal in de realiteit”, vertelde hij de rechter. “Ik ben momenteel in begeleiding bij een psycholoog.” De openbaar aanklager drong aan op een gevangenisstraf van twee jaar, gekoppeld aan probatievoorwaarden zodat de beklaagde begeleid kan worden. De advocaat van de beklaagde wees er de rechtbank op dat zijn cliënt zwakbegaafd is. De rechter velt vonnis op 11 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer