Geert De Rycke

Brandweer in diepe rouw: commandant Mario De Neef (54) overleden

Mario De Neef (54), jarenlang brandweercommandant in Buggenhout en sinds enkele jaren directeur operaties van de Zone Oost, is zaterdag thuis overleden. Enkele maanden geleden kreeg hij de diagnose longkanker, een ziekte die hem nu fataal is geworden. De brandweerman stond in 2013 aan de wieg van de hervorming in de Zone Oost. Hij voegde alle korpsen samen en tekende het plan uit dat de zone vormde. 

De Neef had al een lange carrière bij de brandweer. In 1992 stapte hij het korps binnen in Buggenhout, nadat hij de microbe had geërfd van zijn vader. Sinds 2001 was hij daar commandant. Nog eens twaalf jaar later stond hij dus in voor de coördinatie en de communicatie binnen de zone. “Het verlies van Mario is een verlies van een gerespecteerd collega, een ware vakman en een vriend”, zeggen zonecommandant Majoor Jos Dauwe en zonevoorzitter Piet Buyse. “Wij wensen zijn gezin, familie, vrienden, collega’s en kennissen veel sterkte toe", klinkt het. “Wij wensen het gezin en de familie van kapitein De Neef de ruimte te geven die zij nodig hebben.”

Heel wat collega-brandweermannen reageerden gisteren erg geschokt op het nieuws. Enkele dagen geleden was hij nog ontslagen uit het ziekenhuis, maar de ziekte sloeg hevig toe bij Mario. Mogelijk volgt er nu een officiële begrafenis. Wanneer hij begraven wordt is op dit moment nog niet duidelijk. 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Willy De Neef

    Frans en godelieve,veel sterkte Innige deelneming,ik leef met julie mee vanuit Bulgarije De Neef willy Buggenhout

  • jimmy obus

    Veel sterkte aan de familie, vrienden en leden van de brandweer Buggenhout na dit verschrikkelijk nieuws over Mario. Jimmy en Hilde Obus - Heyvaert

Lees meer