Geert De Rycke

Brandweer in diepe rouw: commandant Mario De Neef (54) overleden

Mario De Neef (54), jarenlang brandweercommandant in Buggenhout en sinds enkele jaren directeur operaties van de Zone Oost, is zaterdag thuis overleden. Enkele maanden geleden kreeg hij de diagnose longkanker, een ziekte die hem nu fataal is geworden. De brandweerman stond in 2013 aan de wieg van de hervorming in de Zone Oost. Hij voegde alle korpsen samen en tekende het plan uit dat de zone vormde. 

De Neef had al een lange carrière bij de brandweer. In 1992 stapte hij het korps binnen in Buggenhout, nadat hij de microbe had geërfd van zijn vader. Sinds 2001 was hij daar commandant. Nog eens twaalf jaar later stond hij dus in voor de coördinatie en de communicatie binnen de zone. “Het verlies van Mario is een verlies van een gerespecteerd collega, een ware vakman en een vriend”, zeggen zonecommandant Majoor Jos Dauwe en zonevoorzitter Piet Buyse. “Wij wensen zijn gezin, familie, vrienden, collega’s en kennissen veel sterkte toe", klinkt het. “Wij wensen het gezin en de familie van kapitein De Neef de ruimte te geven die zij nodig hebben.”

Heel wat collega-brandweermannen reageerden gisteren erg geschokt op het nieuws. Enkele dagen geleden was hij nog ontslagen uit het ziekenhuis, maar de ziekte sloeg hevig toe bij Mario. Mogelijk volgt er nu een officiële begrafenis. Wanneer hij begraven wordt is op dit moment nog niet duidelijk. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer