2 Jan Van Haver met zijn smartphone op pad in Dendermonde.
Simon Mouton Photo News Jan Van Haver met zijn smartphone op pad in Dendermonde.

Exclusief voor abonnees

De Vlaming die Google Maps up-to-date houdt: “Niets frustrerender dan informatie die niet klopt”

Jan Van Haver. Zijn naam doet geen belletje rinkelen, maar de vijftiger uit Hamme is de man die Google Maps up-to-date houdt. Als ‘lokale gids’ post hij foto’s van de nieuwe Albert Heijn en past hij de openingsuren aan van de frituur om de hoek zodat u nooit nog voor een gesloten deur hoeft te staan. “Ik vind het een fijne gedachte dat mijn info anderen helpt.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diane Bernaerts

    "Die heeft het recht niet om info van andere te publiceren"? En waarom niet? Ik vond het ook heel frustrerend dat ik voor een leeg winkelpand (een Di-filiaal) stond dat al een half jaar gesloten bleek, terwijl de winkel in kwestie volgens Google Maps nog gewoon open was. Daar dient Google Maps toch net voor, mensen accurate en up-to-date info geven?

  • Hedwig HUYGENS

    Ik doe hier hezlfde in Torrevieja sinds ik hier zoom,Ik kan dus soreken van een collega die geen enkele vorm van schending van privacy doet met het fotograferen op de OPEBARE WEG.Hij neemt fotos en werkt wat hem door Google wordt gevraagd bij want vele handelaars geven nieuwe info niet door zodat toeristen en andere voor gesloten deure staanMijnheer VAEShi fotogrfeert de openbare weg OPENBAAR..Mjnheer STEVENS privacywetgeving nazien ,hij kan gen persooonijke info hebben als hij .geen krigt

Lees meer