2 Onder meer Willy Sommers gaf een optreden in de feesttent.
De Rycke Onder meer Willy Sommers gaf een optreden in de feesttent.

Dorp van koers én feest

"Zo'n 5.000 feestvierders zijn er geweest", schat Jurgen Mettepenningen het aantal bezoekers in Zogge tijdens de doortocht van De Ronde. Hamme-Zogge is niet enkel het geboortedorp van Greg Van Avermaet, het is een dorp dat wielrennen uitstraalt.

Hamme-Zogge en wielrennen, twee woorden die vandaag onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar. Zogge was het dorp van 'de Bollekescross' en Zogge is het dorp van Greg Van Avermaet. Jurgen Mettepenningen, de man achter de Bollekescross, kent zijn gemeente en hij weet dat koers ook feest betekent.


En wie is er beter in het organiseren van een Zogs feest dan Mettepenningen? Een barbecue voor 600 personen, optredens van ambiancemakers Willy Sommers, Paul Severs, Mama's Jasje en dj Benny achter de draaitafels voor de afterparty. Andy Peelman, Koen van het VTM-programma 'De Buurtpolitie', praatte de optredens aan elkaar.


"Dit is typisch Zogge. Koers is hier altijd een aanleiding voor feest, vertier en plezier", klinkt het bij de massaal aanwezige feestvierders.

2 De supporters konden ook genieten van een heerlijke barbecue.
De Rycke De supporters konden ook genieten van een heerlijke barbecue.

Luidkeels roepen

Maar in de eerste plaats is er nog altijd koers dus. Tijdens de doortocht van het peloton door Zogge werd 'Greg' gescandeerd. Alle aanwezigen waren het erover eens.


"We zijn hier voor Greg. Hij is de grote favoriet." Ook na de doortocht door Zogge bleven de supporters op post. Al kon de wielrenner hen niet meer horen, supporteren voor Greg gebeurde nog steeds luidkeels.

Kraampjes

De wielrenners deden ook het centrum van Hamme aan, waar op het marktplein van de gemeente verschillende zelfstandigen en verenigingen zorgden voor heel wat animo voor de bezoekers. (KDBB)

Lees meer