Reveil
Reveil Reveil

Eerste editie van Reveil in Hamme: verschillende acties op begraafplaatsen in gemeente

Tijdens allerheiligen bezoeken heel wat bewoners hun overleden geliefden op de begraafplaats. Sinds enkele jaren wordt er op vele plaatsen verschillende serene activiteiten georganiseerd onder de titel ‘Reveil’. Hamme doet nu voor het eerste jaar ook mee aan de actie. 

In Hamme wordt er serene kunst, muziek en woord gebracht op de begraafplaatsen. “Tussen 13.00 uur en 14.00 uur zal er op Sint-Anna muziek gebracht worden door de groep Lesco", zegt schepen van cultuur Lotte Peeters. “Tussen 15.00 uur en 16.00 uur brengt Meander muziek op de begraafplaats in Hamme Centrum.” 

Tot slot zal er ook op de begraafplaats in Moerzeke een concert plaatsvinden, afgewisseld met woord. Dit wordt gebracht door Moesicali Harmonieorkest en de Scheldegalm. Doorheen de dag zal er ook op alle begraafplaatsen beeldende kunst te zien zijn. Alles in het teken van rouw en verdriet. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer