Hams koppel krijgt tijdens fietstocht ‘Oude Gloriën’ ceremonie voor hun vijftigste huwelijksverjaardag

Julien De Clippeleir (70) en Lea Van Haver (70) uit Hamme zullen hun fietstocht van afgelopen weekend niet snel vergeten. Het koppel zit samen in een vereniging die regelmatig tochten doen met oldtimer fietsen. Omdat het koppel, samen met een ander paar uit Meldert, dit jaar 50 jaar getrouwd is, kregen ze aan de kapel van de Heilige Rita een kleine en ludieke ceremonie om deze verjaardag te vieren. Ook de rit stond in het teken van het jubileum. Verschillende deelnemers droegen oude trouwjurken. “Dit is een enorm leuke verrassing voor ons", aldus Julien en Lea. 

De ‘Oude Gloriën’ organiseren regelmatig fietstochten, maar tijdens deze fietstocht planden ze iets extra speciaals, om Lea en Julien uit Hamme en Ben en Greta uit Meldert in de bloemetjes te zetten voor hun vijftigste huwelijksverjaardag. De fietstocht vertrok daarom in Hamme, eindigde in Kastel en was twintig kilometer lang, met verschillende tussenstops. Een van de stops was aan een kapelletje in Kastel, waar een ludieke huwelijksceremonie werd gehouden voor de jubilarissen. 

5 Julien en Lea kregen een ceremonie in Hamme voor hun jubileum.
Geert De Rycke Julien en Lea kregen een ceremonie in Hamme voor hun jubileum.

Julien en Lea leerden elkaar kennen tijdens een bal op kerstdag in de Roxy. Allebei waren ze toen zeventien jaar oud en was het zo goed als liefde op het eerste gezicht. “In die tijd organiseerden ze vaak van dit soort bals met muziek. Er waren toen heel veel vrouwen, maar toen ik Lea zag was ik onmiddellijk verkocht", zegt Julien. “Nadien hebben we nog enkele jaren verkering gehad met elkaar. Drie jaar later zijn we getrouwd en gaan samenwonen", aldus het koppel. Ze kregen samen drie kinderen. 

5
Geert De Rycke

Door de jaren heen kregen ze ook samen de interesse voor oude fietsen en fietstochten. “Sindsdien doen we wekelijks samen een fietstocht op een oude fiets. Het is voor ons heel ontspannend en leuk dat we dezelfde interesses delen", klinkt het. Het koppel was dan ook aangenaam verrast toen ze te horen kregen dat de rit van afgelopen weekend voor hen en het andere koppel werd ingericht. “We waren verrast door de trouwkledij en door deze leuke ceremonie", lacht het koppel. “Het is fijn om dit met goede vrienden te mogen doen. We zullen dit niet snel vergeten", klinkt het. 

5
Geert De Rycke

Na vijftig jaar huwelijk is de liefde nog altijd even groot. “Onze liefde blijft heel sterk samen en we hopen dat we nog heel lang met elkaar kunnen genieten. Wij willen alleszins iedereen bedanken omdat ze hebben deelgenomen aan deze tocht", klinkt het. Aan de fietstocht van twintig kilometer namen ongeveer 65 fietsers deel, die speciaal uitgedost waren. “Het was extra speciaal vandaag in al deze trouwkleren en we hebben hen duidelijk een onvergetelijke namiddag bezorgd", klinkt het. 

5
Geert De Rycke
5
Geert De Rycke

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer