3 Do Van Ranst stelde zijn boek voor in de kerk van Oudenbos.
Yannick De Spiegeleir Do Van Ranst stelde zijn boek voor in de kerk van Oudenbos.

Jeugdauteur Do Van Ranst baseert boek op idee van leerlingen basisschool Oudenbos: “Alle kindjes krijgen rol in het verhaal”

De bekende jeugdauteur Do Van Ranst uit Hamme heeft zijn nieuwste boek ‘Hobbydag’ maandag voorgesteld in de kerk van Oudenbos in Lokeren. Meer dan honderd klassen stuurden hun idee naar Standaard Uitgeverij in de hoop dat het uitgekozen zou worden om er een echt boek van te maken. Klas L4 van de Vrije Basisschool Oudenbos in Lokeren won de wedstrijd.

3 De klas van meester Fred haalde het van 100 andere klassen die een idee instuurden voor het boek.
Yannick De Spiegeleir De klas van meester Fred haalde het van 100 andere klassen die een idee instuurden voor het boek.

“Alle leerlingen kregen een heuse rol in het verhaal”, zegt Van Ranst. De klassenwedstrijd werd georganiseerd naar aanleiding van zijn twintigste jaar als auteur van kinder- en jeugdboeken. “Net als in de realiteit spelen ook bijvoorbeeld twee meisjes uit de klas gitaar. Uiteraard heb ik ook mijn dichterlijke vrijheid gebruikt en komt niet alles overeen met de werkelijkheid.” Ook meester Fred van klas L4 kreeg een rol in het boek. “Het is duidelijk dat deze klas wordt aangestuurd door een fijne leraar”, sprak Van Ranst woorden van lof tijdens de boekvoorstelling.

3 Voor de voorstelling van het boek voerden de leerlingen enkele dansjes op.
Yannick De Spiegeleir Voor de voorstelling van het boek voerden de leerlingen enkele dansjes op.

Het boek vertelt het verhaal van ‘hobbydag’: een idee van meester Fred die de kans geeft aan alle leerlingen om op vrijdag een spreekbeurt over hun hobby of die van een gezinslid, maar deze hobbydag verloopt helemaal anders. De leerlingen van de vierde klas beleven een wel heel bijzonder avontuur. Kunnen ze hun angsten de baas? Zal meester Fred de klas redden?

‘Hobbydag’ wordt uitgegeven door Standaard Uitgeverij en is verkrijgbaar voor de prijs van 15,99 euro in de boekhandel en online.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer