2 De laatste trampaal werd gehuldigd.
Geert De Rycke De laatste trampaal werd gehuldigd.

Laatste overblijvende trampaal van unieke tramlijn krijgt hulde

Aan het Koning Albertplein in Hamme is de laatst overblijvende trampaal van de tramlijn Hamme-Antwerpen gehuldigd. De lijn verdween zestig jaar geleden, en buiten enkele gebouwen en straatnamen, is er visueel niets meer te bespeuren van de tramlijn. “Enkele deze paal blijft over en die moeten we koesteren", zegt Willy Van Den Branden, die ijverde voor het behouden van de paal. 

Willy was zelf vroeger tramchauffeur net als zijn vader op deze lijn. Hij kreeg het dus van kinds af aan mee en ijverde lang voor de paal om te blijven bestaan. “Hij was eerst aan het verkommeren, na lang aandringen bij de gemeente hebben ze toch besloten hem te schilderen en te behouden", zegt Willy. 

Schepen van cultureel erfgoed kwam ook een woordje uitleg geven over het belang van de tramlijn en het overblijven van de paal. “In het straatbeeld moeten we nog zaken behouden, maar de paal heeft zeker een betekenis", zegt Jan De Graef. 

2
Geert De Rycke

Aan de paal werden ook bloemen neergelegd door Willy. “Dit is voor alle overleden trambestuurders die heel blij zouden zijn met deze actie”, zegt Willy. Tot slot werden ook twee nieuwe borden geplaatst die uitleg moeten geven over de tramlijn van vroeger. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer