Zo zal het marktplein er in de toekomst gaan uitzien.
Gemeente Hamme Zo zal het marktplein er in de toekomst gaan uitzien.

Schepen De Graef (N-VA) reageert op beweringen Groen over Marktplein: “Even veel groen, en alle vergunningen in orde”

Schepen van Ruimtelijke Ordening Jan De Graef (N-VA) gaat niet akkoord met de beweringen van Groen-politica Agnes Onghena over de ingrijpende werken aan de Grote Markt die op til staan. Onghena sprak eerder deze week over ‘bouwovertredingen’ en een overschrijding in budget. Bovendien opperde de politica dat het niet slim is om alles in één contract op te stellen en samen te bouwen. “De academie en de bib zullen eerst gebouwd worden met hoogste prioriteit”, reageert De Graef nu. 

“Toen N-VA in het nieuwe gemeentebestuur kwam zijn er enkele aanpassingen gebeurd aan het project op de Grote Markt, waar Groen het moeilijk mee had. Zo komt er een blok minder en is de ondergrondse parking een laag ingekort", klinkt het. 

Dat de lokale Groen-afdeling nu verschillende argumenten aanhaalt, vinden ze triest. “Alles is inderdaad in een contract gegoten en de afspraken zijn gemaakt. Dit nu gaan opzeggen zou heel wat vertraging kosten, en ook nog eens monsterboetes van minstens een miljoen euro opleveren", zegt De Graef. 

“Tevens zijn alle omgevingsvergunningen in orde en is er niets dat de bouw nog in de weg staat. De academie en de bib krijgen voorrang, maar wij zullen geen miljoen weggooien door contractbreuk te plegen.” De schepen ontkent ten slotte ook dat het budget voor de ingrijpende werken aan het Marktplein overschreden zal worden. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gil V. Beke

    Vreemd. Ik herinner me een collega schepen die op een gemeenteraad enkele maanden geleden nochtans beweerde dat er geen boetes zijn, moest de gemeente de realisatieovereenkomst nog verbreken. Nu spreekt deze schepen van een monsterboete van minstens een miljoen euro. En als de btw van bib en academie 21% ipv 6% zal zijn zoals ik begrepen had, lijkt me dat alleen al een aanzienlijke meerkost te zullen zijn. Lijkt me voer voor discussie voor de volgende gemeenteraad.

Lees meer