2 Zo zullen de nieuwe woningen aan de Populierenstraat en de Prieelstraat er gaan uitzien.
De Zonnige Woonst Zo zullen de nieuwe woningen aan de Populierenstraat en de Prieelstraat er gaan uitzien.

Sociale huisvestingsmaatschappij werkt aan meer dan 100 nieuwe woningen in Oostkouterwijk

De Zonnige Woonst, de sociale huisvestingsmaatschappij van Hamme en Waasmunster, werkt de komende jaren heel wat nieuwe projecten af. Deze projecten werden voorgesteld tijdens het jaarverslag van 2018 van de maatschappij. Onder meer in de Oostkouterwijk in Hamme plannen ze meer dan 100 nieuwe woningen en appartementen. “Hierbij zullen ook enkele woningen totaal gerenoveerd worden”, zegt Guy Van Gucht van De Zonnige Woonst. 

De Zonnige Woonst is al 90 jaar actief in Hamme en omstreken en heeft in de gemeente al heel wat projecten gerealiseerd. Het laatste jaar kwamen er minder nieuwe woningen en appartementen bij, maar dat heeft te maken met de sloop van oude gebouwen. “Op deze locaties zullen we plaats maken voor nieuwe gebouwen en woonmogelijkheden”, legt Guy Van Gucht van De Zonnige Woonst uit. 

De komende jaren alleen al wil de maatschappij enorm investeren in Hamme. “Alleen al in de Oostkouterwijk kunnen we 100 vernieuwde of gloednieuwe woningen aanbieden”, klinkt het. Het gaat dan onder meer over de Lindestraat, de Oostkouter en de Populierenstraat en de Veldstraat en de Prieelstraat. In de Lindestraat plant de maatschappij een mix van woningen en appartementen. “Op de Oostkouter en de Populierenstraat gaat het grotendeels om een totaalrenovatie van de woningen. Op de Populierenstraat, Veldstraat en Prieelstraat zouden dan weer 24 nieuwe appartementen komen”, aldus Van Gucht. 

Aanbod uitbreiden

In de Oostkouterstraat werd er tussen 2015 en 2017 al heel wat gerenoveerd. “De twaalf duplexwoningen en de heraanleg van het pleintje daar geven eigenlijk al een voorsmaakje van wat er aan te komen staat op de andere locaties. De komende jaren komen we met een groot en nieuw aanbood aan huurwoningen, die een frisse wind doorheen de hele wijk zullen brengen. De lopende projecten zijn gericht op grote als kleine gezinnen, alleenstaande en senioren”, klinkt het. “Ook de heraanleg van het openbaar domein en de infrastructuur zit mee in de projecten inbegrepen.” 

2 De gerenoveerde woningen in de Oostkouterstraat.
Geert De Rycke De gerenoveerde woningen in de Oostkouterstraat.

Niet alleen aan de Oostkouterwijk zal aangepakt woorden. Ook in het centrum van Hamme staan er nog twee projecten op til. Op het Marktplein zullen vijftien appartementen geplaatst worden, en in de Hoogstraat komen ook zes nieuwe appartementen bij. “Ook hier breiden we ons aanbod verder op. In het centrum mikken we vooral op de kleinere gezinnen, de alleenstaanden en de senioren”, zegt Van Gucht. “Hiermee komen we tegemoet aan de vraag die blijkt uit de wachtlijsten. Tegen eind 2020 zouden de appartementen klaar moeten zijn om te verhuren.”

 De gemeente Hamme is erg tevreden over de samenwerking met De Zonnige Woonst. “Het is erg belangrijk voor onze gemeente dat zij er zijn”, zegt burgemeester Herman Vijt. “Zij doen heel veel voor ons en de samenwerking tussen onze gemeente en deze huisvestingsmaatschappij is perfect. We zijn fier dat we dit kunnen realiseren en hopen in de toekomst nog vele jaren te mogen samenwerken.” 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer