Deze boot kapseisde op de Schelde en de bestuurder kwam in het water terecht.
Koen Baten Deze boot kapseisde op de Schelde en de bestuurder kwam in het water terecht.

Speedboot kapseist op Schelde in Hamme, bestuurder belandt in het water

Op de Schelde ter hoogte van Yachtclub Driegoten is een bestuurder van een speedboot dinsdagavond rond 20.30 uur in het water terechtgekomen nadat hij kapseisde over een golf van een andere boot. 

De man was aan het varen op het water met een snelheid van ongeveer 90 kilometer per uur, wat toegelaten is op die locatie. Op het water kwam er ook een andere boot af en de bestuurder wou de golf aansnijden, maar toen liep het fout. De boot kapseisde en de man kwam in het water terecht. Meteen werden de hulpdiensten verwittigd en kwam de brandweer ook met boten langs om het slachtoffer te helpen. Ook een andere boot vanuit Temse hoorde de noodoproep en kwam zo snel mogelijk langs om de persoon in nood te helpen. 

Uiteindelijk slaagde de man er zelf in om terug in zijn boot te kruipen en naar de haven te varen. De bestuurder zelf hield er niets aan over, maar was wel danig onder de indruk van de feiten. De brandweer hoefde uiteindelijk niet te water te gaan met de reddingsboot. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer