2 Jacques en Luc coördineren het verwijderen van de pontons en staan ook in voor de vernieuwing van de club.
Geert De Rycke Jacques en Luc coördineren het verwijderen van de pontons en staan ook in voor de vernieuwing van de club.

Yachtclub Driegoten tegen volgend seizoen uitgebreid en vernieuwd

Club begonnen met restauratie en vernieuwing van pontons

Yachtclub Driegoten uit Hamme is zaterdagochtend begonnen aan het verwijderen van de laatste pontons op de Schelde. De club heeft maar liefst zes nieuwe pontons laten maken door Hammenaar Luc Vercauteren. Negen andere worden gerestaureerd. Binnen een jaar worden er ook nog eens 160 meter extra bij aangelegd zodat de club nog kan uitbreiden. “Na 35 jaar waren ze dringend aan vervanging toe. Alles tezamen hebben we hier 170.000 euro in geïnvesteerd", zegt voorzitter Jacques Danijs. 

Al om 5.30 uur zaterdagochtend begon een kraan de laatste pontons weg te nemen op het water. De club sluit zijn deuren voor de winter, en maakt van de gelegenheid gebruik om de pontons te restaureren en te vernieuwen. “Dit was echt wel broodnodig. Door twee keer een getijde per dag en heel wat golven van al de schepen, zien de pontons af", zegt voorzitter Jacques Danijs. “Ook was er metaalmoeheid aanwezig en daarom was het nodig dat we enkele aanpassingen zouden uitvoeren.” 

In totaal zullen negen pontons volledig gerenoveerd worden. Zes andere pontons moeten volledig vernieuwd worden. “Ook zullen we twee bruggen die versleten zijn volledig laten vernieuwen, waardoor het opnieuw veiliger wordt om onze club te betreden voor leden en bezoekers. Drie andere bruggen verdwijnen. In totaal zullen we 160 meter aan pontons vervangen", zegt Danijs. Om de pontons aan te passen, kunnen ze rekenen op Hammenaar Luc Vercauteren. Hij zal de pontons renoveren en maken. “In december worden alle materialen geleverd en dan kunnen we aan de slag", zegt Luc. “Een ponton maken duurt ongeveer een week, dus tegen eind februari zouden we zeker klaar moeten zijn met de ruwe werken, daarna kan de behandeling beginnen om ze af te werken.”

2 De laatste pontons worden weggenomen.
Geert De Rycke De laatste pontons worden weggenomen.

Uitbreiding

Naast de herstellingswerken denkt de club ook aan uitbreiding en vernieuwing. “Naast de 160 vaste meters, bouwen we tegen eind 2019 nog eens 40 meter bij. Ook de elektriciteits- en de waterleiding zullen vernieuwd worden. Zo is het de bedoeling dat we elke boot die hier aanmeert, voorzien van elektriciteit", zegt Jacques. Naast de nieuwe elektriciteits- en waterleiding wil de club ook investeren in een nieuwe sanitaire container. “Iedereen die hier dan aan sport komt doen of aanmeert, kan zich dan ook goed douchen en gebruik maken van de toiletten. Dat hadden we tot nu toe nog niet en is een mooie aanvulling voor onze club", klinkt het. 

Voor de werken werd er ook een concessie voor 15 jaar bekomen met de Vlaamse Waterweg. Deze kan in de toekomst nog verlengd worden, maar de zekerheid is er dus voor een lang periode. “Het is de bedoeling om de werken tegen eind maart af te ronden, zodat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen van onze club", besluit Danijs. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer