De vijf weekendtips voor Limburg: beleef stukje middeleeuwse geschiedenis in Genk

HASSELT: Run for the Climate

Op Domein Kiewit in Hasselt kan je zaterdag lopen voor het klimaat. Trek je sportschoenen aan en laat je leiden door de natuur.  Parcours gaan van 1 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer of 20 kilometer. Vertrekken doe je tussen 8 en 11 uur, met een groepsstart om 9 uur.

AS: Foodtruckfestival

4 Tientallen foodtrucks zakken dit weekend af naar oud treinstation van As.
Geert De Rycke Tientallen foodtrucks zakken dit weekend af naar oud treinstation van As.

Het foodtruckfestival SMA(A)K komt van vrijdag 10 mei tot zondag 12 mei naar As. De oude stationssite wordt omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant. De foodtrucks brengen de meest smaakvolle gerechten mee. Er zal ook muziek voorzien zijn, met live-optredens en een deejay. Het rustige spoor zal dit weekend weer serieus op gang komen.

HAMONT-ACHEl: Aspergewandeling

4 Een aspergeveld.
ANP Een aspergeveld.

Nergens vind je mooiere aspergevelden dan in Noord-Limburg. Zondag kan je in Hamont-Achel genieten van de aspergewandelingen mét picknick. Je ontdekt er de schoonheid van de landbouw tijdens de unieke wandeling van vier kilometer waaronder twee kilometer door aspergevelden. De rest van de tocht loopt door de bossen en akkers.  Deelname kost 14,5 euro en start aan Aspergeboerderij Beliën-Sevens. in de Klein Haart.

HELCHTEREN: Trofee Maarten Wynants

4 Maarten Wynants woont in Helchteren.
GMAX AGENCY Maarten Wynants woont in Helchteren.

Dit weekend halen wielerliefhebbers hun hart op in Helchteren, de woonplaats van profrenner Maarten Wynants. Zaterdag start de dag met een wedstrijd voor Juniores. Aansluitend vechten de Gentlemen een bitsige strijd uit voor de bloemen. Ook inwoners van Houthalen-Helchteren nemen het tegen elkaar op. De winnaar gaat naar huis met de titel ‘Kampioen van Houthalen-Helchteren’. 

Zondag racen ook de Elite Dames en Heren tegen elkaar. Maarten is dit jaar opnieuw van de partij en brengt enkele Jumbo-Visma teamgenoten mee. Vorig jaar moest hij de duimen leggen voor Jasper Philipsen, maar dit jaar start hij weer met ambitie. 

GENK: Middeleeuwse geschiedenis, de motruïne in Genk

4 Een gids legt u de oorsprong uit van de motruïne in Genk.
Michel Egyed Een gids legt u de oorsprong uit van de motruïne in Genk.

Genk heeft nog zichtbare stukjes geschiedenis uit de 14de eeuw op haar grondgebied. De motruïne is daar één van. Via een gids leer je de geschiedenis van de oude burchttoren kennen en hoor je spannende verhalen. Om 9.15 uur start de wandeling op de Parking SportinGenk Park aan de Emiel van Dorenlaan 144. De inkom is gratis.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer