2 Breugelhoeve
Karolien Coenen Breugelhoeve

IN BEELD: Dak Breugelhoeve komt los, kindernamiddag gaat niet door

Een deel van het dak van de grote rijhal van Breugelhoeve is vannacht losgekomen als gevolg van het noodweer. Momenteel is de situatie onder controle en kunnen de opruimingswerken starten. De Kindernamiddag op pinkstermaandag gaat niet door.

Ook de stad Peer bleef niet gespaard van omgewaaide bomen of andere stormschade, wat leidde tot verschillende meldingen. Dat was ook het geval op het domein van Breugelhoeve waar een groot deel van het dak van de grote rijhal losgekomen is. De stalen dakpanelen kwamen op de terreinen rond de rijhal terecht. Het betreft enkel materiële schade. Op het moment van de storm was er ook een groep schoolkinderen aanwezig in de verblijfsaccommodatie, maar zij waren nooit in gevaar. In overleg met de leerkrachten en de directie van de school werd besloten om het verblijf, dat woensdagmiddag eindigt, gewoon te laten doorgaan.

Babyborrel in ‘t Poorthuis 

De komende dagen zal er vooral ingezet worden op het opruimen van de site en daarom wordt de Kindernamiddag op Pinkstermaandag 10 juni geannuleerd. De Babyborrel, waar de Stad Peer de nieuwe Perenaartjes met hun ouders ontvangt, verhuist van Breugelhoeve naar ’t Poorthuis.

2 Stormschade in Breugelhoeve.
Karolien Coenen Stormschade in Breugelhoeve.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer