Buitenspeeldag in het Sint-Michielspark in Achel. FOTO TVG TONY VAN GALEN (archief)
Foto TVG Buitenspeeldag in het Sint-Michielspark in Achel. FOTO TVG TONY VAN GALEN (archief)

Klimaatopwarming centraal op Buitenspeeldag

De Paasvakantie is alweer voorbij halverwege, maar dat betekent niet dat het einde van de pret voorbij is. Op woensdag 24 april is het namelijk Buitenspeeldag. Ook dit jaar wordt er vanuit de stad een leuke namiddag boordevol leuke activiteiten georganiseerd. Centraal staat een wel heel actueel thema: de klimaatopwarming.

Een enthousiaste werkgroep werkte het concept voor dit jaar uit. De Buitenspeeldag draait rond een geheimzinnige brief die gevonden wordt op het domein van ’t Mulke (Molendijk). Deze bevat allerlei vreemde tekens die enkel de superslimme professor Smog begrijpt. Zo ontdekt hij dat de brief van de regenboogplaneet komt. De regenboogmannetjes zijn immers dol op water en door de smeltende poolkappen, vinden ze dat bij overvloed op onze planeet. Aan de kinderen om de reddingsactie op te starten!

Kinderen van 2,5 tot 12 jaar kunnen hun hart deze woensdag ophalen. Er vinden ook knutselactiviteiten plaats onder begeleiding van Hilde Sools en muziekliefhebbers leren muziek maken met allerhande recyclagematerialen. Daarnaast is er ook een zandbak voorzien en kunnen de allerkleinsten zich uitleven in een leuke peuterhoek. De activiteiten vinden plaats van 14 tot 16.30 uur, voor de (groot)ouders wordt een gezellig terras geopend.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer