De man krijgt een celstraf van vijftien maanden met uitstel.
KOS De man krijgt een celstraf van vijftien maanden met uitstel.

Man (39) giet waterkoker uit over vrouw

Op 22 januari dit jaar maakte een 39-jarige man uit Hamont-Achel zijn vrouw wakker door een volle waterkoker over haar te gieten. Hun kind liep daarbij brandwonden op. De man krijgt een celstraf van vijftien maanden met uitstel.

Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij een nat hoofdkussen, de waterkoker en brandwonden bij vrouw en dochter. Een spoedgevallenarts zorgde voor de medische attesten. De man heeft uiteindelijk de feiten zelf toegegeven, maar beweerde dat hij zijn dochter niet wilde verwonden. De rechtbank spreekt van voorbedachtheid. Zelf wilde de beklaagde vrijspraak voor de letsels aan zijn dochter, maar de rechtbank volgt hem daarin niet. Gezien zijn gunstig strafregister, krijgt hij wel uitstel van de celstraf. Hij moet ook een cursus agressiebeheersing gaan volgen. De boete van 800 euro werd eveneens met uitstel uitgesproken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer