Gouverneur Herman Reynders (links) moest zich buigen over het gekibbel in de gemeenteraad (rechts) van Hamont-Achel.
Borgerhoff/RV Gouverneur Herman Reynders (links) moest zich buigen over het gekibbel in de gemeenteraad (rechts) van Hamont-Achel.

MINA-raad nu ook door gemeenteraad afgevoerd

De gemeenteraad van Hamont-Achel heeft de MINA-raad nu op de correcte wijze afgeschaft. Eerder stapten de oppositiepartijen naar de gouverneur omdat deze MINA-raad zonder instemming van de gemeenteraad werd afgevoerd. Toch blijft CD&V zich verder verzetten tegen de verdwijning.

De MINA-raad werd afgevoerd omdat deze volgens het gemeentebestuur op sterven na dood was, de leden al meer dan een jaar niet meer waren samengekomen en de GECORO bepaalde taken heeft overgenomen. CD&V-fractieleider Serge vander Linden stelde namens zijn fractie voor om de MINA-raad niet op te heffen maar om deze adviesraad te behouden en het doel ervan uit te breiden met “duurzaamheid & klimaat”. Hij wilde bovendien een afsprakennota bekomen tussen de MINA-raad en het stadsbestuur met betrekking tot de onderwerpen waarover het stadsbestuur zeker advies zou vragen.

De meerderheid voelde echter niets voor het in leven houden van de raad. Tot grote ontgoocheling van CD&V.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer