2 De Ear Saver van S&S Plastics.
SBeauty De Ear Saver van S&S Plastics.

Pelts bedrijf vindt oplossing voor irritatie van elastiekjes mondmaskers

Het gebruik van mondmaskers wordt sterk aangeraden en zelfs verplicht op heel wat locaties in België. Het dragen van die maskertjes irriteert echter ook heel wat mensen. De elastiekjes kunnen bijvoorbeeld voor een onaangenaam gevoel achter de oren zorgen. S&S Plastics, een klein kunststofverwerkend bedrijf uit Pelt, heeft met de ‘Ear Saver' de oplossing bedacht. 

Zaakvoerder van S&S Plastics Stef Brans moest net als heel wat mensen uit zijn sector out of the box denken in coronatijden. Samen met zijn vader Stefan bekeek hij hoe ze het probleem van de irriterende mondmaskertjes konden oplossen. Niet elk concept bleek even geslaagd, tot het finale product dan toch gevonden werd. De Ear Saver – what’s in a name – spaart de oren en garandeert een comfortabel en goed gevoel bij het dragen van een mondmasker.

Uitgebreid testpanel

Die biedt extra comfort tijdens het dragen van een mondmasker”, klinkt het bij de makers. De Ear Saver is al op enkele plaatsen verkrijgbaar, zoals bij het Lommelse schoonheidssalon SBeauty. Daar werkt immers Sien, de zus van Stef. Omdat zij erg veel last had van de huid achter haar oren, was zij de ideale tester van het product. “Ook mijn vriendin als leerkracht, de lokale kappers, apothekers, dokters en thuisverpleegsters hebben mijn product getest. Op dit moment zijn er zelfs samples opgestuurd naar grootwarenhuizen en diverse winkelketens. Tot zelfs in Italië zijn ze bezig met mijn creatie”, vertelt Stef heel trots.

Grotere schaal

Begin volgende week kan iedere consument op www.ear-saver.be zijn eigen Ear Saver-setje kopen voor zijn gezin, familie en/of vrienden. Meerdere kleuren zullen beschikbaar zijn. Stef is momenteel ook aan het onderzoeken of een distributie op grotere schaal mogelijk is. 

2 De Ear Saver van S&S Plastics.
SBeauty De Ear Saver van S&S Plastics.

Lees meer