4 Aperitieven op het buitenterras
Birger Vandael Aperitieven op het buitenterras

Restaurantrecensie Koeckhofs: gastheer om fier op te zijn

Hotel-restaurant Koeckhofs is al jaar en dag gastheer voor heel wat Limburgers, maar ook voor toeristen van ver buiten de provincie. Je hoeft geen kamer te boeken in het 45 jaar oude familiehotel om een keertje heerlijk te gaan dineren, dus brachten we een bezoekje aan de zaak van Mark Bonneu en zijn partner Inge Van de Broek aan het Achelse dorpsplein.

Het waren indertijd de ouders van Mark die het hotel oprichtten en na een lange leerperiode in de horeca, heeft Mark nu overgenomen. Even verderop in Hamont heeft het koppel in 2013 ook de conceptstore Food Emotions geopend. Als je het koppel toch nog niet kent van hun gastronomische activiteiten, dan misschien wel van hun verschijning in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’ in juni 2017. 

Leuk in het restaurant is dat je het menu volledig zelf kan samenstellen. Wij kozen bijvoorbeeld voor het klassieke voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Wie het zichzelf graag gemakkelijk maakt, kan ook gewoon opteren voor een formule, eventueel met aangepaste wijnen. Wat we ook ten zeerste konden appreciëren, is dat we voor de eerste gang nog even uitgenodigd werden op het buitenterras voor een aperitief en enkele amuses. In de achtertuin van het hotel is het immers wel aangenaam vertoeven als de zon schijnt. 

Achelse kaas

Het voorgerecht steak tartaar werd aangevuld met – hoe kan het ook anders in Achel – oude Achelse kaas en dat is een excellente combinatie. Ook de manier waarop het eten geserveerd werd, het mooie interieur en de vriendelijkheid van de service valt meteen op. Als de broodjes op zijn, werd meteen een nieuw exemplaar op het bord gelegd. Het zijn die details die het verschil maken. Het daaropvolgend hoofdgerecht, kalfsribstuk met knolselder en kroketten, was een prima vervolg. De mosterdsaus mochten we zelf aanbrengen en bleek de perfecte aanvulling. Dat we à la carte aan het eten waren, bleek duidelijk geen probleem voor de ervaren keuken.

4 Het voorgerecht: steak tartaar
Birger Vandael Het voorgerecht: steak tartaar
4 Hoofdgerecht: Kalfsrib met kroketten
Birger Vandael Hoofdgerecht: Kalfsrib met kroketten

Afsluiten doen we met een klassieker: dame blanche. Daar kan je niet veel verkeerd mee doen, al is de zelfgemaakte slagroom zeker nog de uitdrukkelijke vermelding waard. Rond ons waren quasi alle tafels gevuld. Een drukke zaterdagavond blijkt elders wel eens een probleem, niet bij Restaurant Koekchofs. Na twee en een half uur en nog een afsluitende koffie wandelden we bijgevolg uiterst tevreden naar buiten. Het is een geruststelling dat mensen van ver buiten Limburg op deze wijze ontvangen worden door het bekendste hotel – restaurant uit de buurt.  

4 Het nagerecht: Dame Blanche
Birger Vandael Het nagerecht: Dame Blanche

Adres: Michielsplein 4, 3930 Achel

Openingsuren: dinsdag-vrijdag: 12-14 uur en 18-21 uur, zaterdag: 18-21 uur, gesloten op zondag en maandag

Prijzen: tussen 38 en 75 euro, exclusief wijnen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer