In Hamont-Achel start de verdeling van mondmaskers op 18 mei. Die zal – in tegenstelling tot eerdere berichten – verlopen via een huis-aan-huisbedeling.
Photo News In Hamont-Achel start de verdeling van mondmaskers op 18 mei. Die zal – in tegenstelling tot eerdere berichten – verlopen via een huis-aan-huisbedeling.

Stad Hamont-Achel start op 18 mei met bedeling mondmaskers

In Hamont-Achel start de verdeling van mondmaskers op 18 mei. Die zal – in tegenstelling tot eerdere berichten – verlopen via een huis-aan-huisbedeling.

Eind april besliste de stad Hamont-Achel om samen met de acht andere gemeenten binnen de Hulpverleningszone Noord-Limburg een groepsaankoop te doen voor mondmaskers. Via de groepsaankoop werd een bestelling voor 120.000 herbruikbare katoenen mondmaskers geplaatst. Daarnaast bestelde de stad Hamont-Achel ook nog eens 3.500 exemplaren via de provinciale aankoop. In totaal zijn er zo voldoende mondmaskers beschikbaar om elke 12-plusser in Hamont-Achel van één exemplaar te voorzien. Die mondmaskers worden geleverd tussen 14 en 22 mei. 

Maskers en filters federale overheid

Wanneer de mondmaskers van de federale overheid geleverd worden, is nog niet duidelijk. De filters stromen sinds 4 mei binnen via verschillende leveringen. Vanaf de levering op maandag 18 mei beschikt de stad Hamont-Achel over voldoende filters om elk gezin – ongeacht de samenstelling – van één filterset (bevat twee filters) te voorzien. Die worden dan ook samen met de mondmaskers bedeeld.

Zodra er voldoende mondmaskers en filtersets geleverd zijn op maandag 18 mei, worden die volgens de geldende hygiënemaatregelen in enveloppen gestoken, samen met een begeleidende folder met meer informatie. Die worden vervolgens huis aan huis bedeeld. Een alleenstaande ontvangt één mondmasker en één filterset (bevat twee filters), een gezin ontvangt één mondmasker voor ieder gezinslid ouder dan 12 en één filterset (bevat twee filters).

De overige filters en de mondmaskers van de federale overheid worden op een later tijdstip bedeeld. Hoe die distributie zal gebeuren, werd nog niet beslist. Zodra daar meer informatie over bekend is, volgt er een nieuwe communicatie vanuit de stad.

Lees meer