2 Het brugdeel van 44 meter lang en 54 ton zwaar komt over de Antwerpse Binnensingel te liggen ter hoogte van het station Antwerpen-Berchem.
RV Het brugdeel van 44 meter lang en 54 ton zwaar komt over de Antwerpse Binnensingel te liggen ter hoogte van het station Antwerpen-Berchem.

Stalen zenuwen vereist: Hamont-Achels staalbedrijf legt brugdeel van 44 meter lang over Antwerpse binnenring

Stalen zenuwen. Die zullen de werkmannen van staalconstructiebedrijf CSM uit Hamont-Achel nodig hebben in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 maart. Dan plaatsen ze een stalen brugdeel van 44 meter lang over de Antwerpse Binnensingel. Het gevaarte weegt maar liefst 54 ton.

Twee telescoopkranen met elk een hefcapaciteit van 250 ton zullen de stalen brug vrijdag op zijn plaats heffen. Vanaf 22 uur zal de Binnensingel tussen station Antwerpen-Berchem en kantorencomplex Post X voor het verkeer worden afgesloten. 

Het totale transport heeft een lengte van bijna 50 meter en wordt rond middernacht op de eindbestemming verwacht. Donderdagnacht zal het brugdeel al vertrekken bij de werkplaatsen van CSM in Hamont-Achel en via Nederland naar Antwerpen worden overgebracht.

2 De stalen brug in de productiehal.
RV De stalen brug in de productiehal.

Origami

Het ontwerp van de stalen brug, gemaakt door Ney & Partners, is gebaseerd op de Japanse origami-vouwkunst en moet de mensen vanaf Berchem-station via een trap op het Ryckaertplein toegang verlenen tot de nieuwe kantoorgebouwen van Post X. 

In maart 2018 werden de eerste delen van de voetgangersbrug al gemonteerd. Dat gebeurde ruim op voorhand omdat die geïntegreerd werden in het gebouw. Het nieuwe brugdeel zal ter plekke aan de reeds aanwezige brugdelen worden gelast. De uiteindelijke lengte van de brug zal dan 110 meter bedragen. De werken moeten klaar zijn voor mei 2019.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer