Brand bij Mipa Frost volgens parket te wijten aan gebrekkige elektrische installatie

De brand van vorige week donderdag bij diepvriesgroentenbedrijf Mipa Frost in Bavikhove was te wijten aan een gebrekkige elektrische installatie. Tot dat besluit is de deskundige van het parket gekomen na een onderzoek dat een heel weekend duurde. De brand is ontstaan in de technische ruimte waar de avond voordien een externe aannemer aan het werk was. 

De avond voordat de brand het diepvriesgroentenbedrijf in de Europastraat in de as legde, was een externe aannemer nog aan het werk geweest in de technische ruimte. Op die plek is donderdagmorgen uiteindelijk ook de brand ontstaan. De externe aannemer was er langs geweest om een probleem te verhelpen. De deskundige van het parket onderzocht de site van het diepvriesgroentenbedrijf het hele weekend lang. Er werden enkele gecontroleerde afbraak- en schoonmaakwerken uitgevoerd om de precieze oorzaak van de brand te kunnen achterhalen. De brand ontstond donderdagvoormiddag en legde het volledige diepvriesgroentenbedrijf in de as. Vijftig omwonenden moesten de nacht elders doorbrengen en mochten pas vrijdagmiddag terugkeren. De brandweer van de zone Fluvia zette zo’n dertig voertuigen en 120 brandweermannen in. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer