Brand bij Mipa Frost volgens parket te wijten aan gebrekkige elektrische installatie

De brand van vorige week donderdag bij diepvriesgroentenbedrijf Mipa Frost in Bavikhove was te wijten aan een gebrekkige elektrische installatie. Tot dat besluit is de deskundige van het parket gekomen na een onderzoek dat een heel weekend duurde. De brand is ontstaan in de technische ruimte waar de avond voordien een externe aannemer aan het werk was. 

De avond voordat de brand het diepvriesgroentenbedrijf in de Europastraat in de as legde, was een externe aannemer nog aan het werk geweest in de technische ruimte. Op die plek is donderdagmorgen uiteindelijk ook de brand ontstaan. De externe aannemer was er langs geweest om een probleem te verhelpen. De deskundige van het parket onderzocht de site van het diepvriesgroentenbedrijf het hele weekend lang. Er werden enkele gecontroleerde afbraak- en schoonmaakwerken uitgevoerd om de precieze oorzaak van de brand te kunnen achterhalen. De brand ontstond donderdagvoormiddag en legde het volledige diepvriesgroentenbedrijf in de as. Vijftig omwonenden moesten de nacht elders doorbrengen en mochten pas vrijdagmiddag terugkeren. De brandweer van de zone Fluvia zette zo’n dertig voertuigen en 120 brandweermannen in. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sam Vandenberghe

    De aannemer was een verblijf uit Bavikhove...

  • Brigitte Coussement

    Nu worden ook al in de sector van industriele elektriciteit, volop goedkopere oostblok arbeiders gebruikt. Die mensen zijn nu eenmaal niet zo nauwgezet met perfecte afwerking en die mentaliteit verander je niet in een paar maanden. Weeral een oorzaak van tekort aan arbeiders in combinatie met de niet aflatende zoektocht naar aannemers die het goedkoper doen...

Lees meer