De Vlaamse Waterweg zal binnen enkele weken, ten laatste op 12 juli, borden plaatsen aan en op de brug tussen Harelbeke en Kuurne.
Google Maps De Vlaamse Waterweg zal binnen enkele weken, ten laatste op 12 juli, borden plaatsen aan en op de brug tussen Harelbeke en Kuurne.

De Vlaamse Waterweg plaatst signalisatie tegen bruglopers aan brug tussen Kuurne en Harelbeke

De Vlaamse Waterweg zal binnen enkele weken, ten laatste op 12 juli, borden plaatsen aan en op de brug tussen Harelbeke en Kuurne.

“De voorbije weken kreeg de politie drie meldingen binnen van mensen die op de brugboog hebben gelopen”, zegt Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V). “Dat zijn dan nog maar de officiële meldingen die zijn binnen gekomen. Als ik mijn oor te luister leg, hoor ik dat er nog veel vaker waaghalzen de brug op klauteren. De brug is zo’n 20-tal meter hoog, en ook als je aan de kant van de Leie zou vallen, kom je nog op het wegdek terecht. Op de brug lopen is dus levensgevaarlijk, en dus , wilden we dat toch ook niet zomaar laten passeren. We hebben samen gezeten met stad Harelbeke, politiezone Vlas en Politiezone Gavers en de Vlaamse Waterweg. De politie zal er vaker patrouilleren, en de Vlaamse Waterweg plaatst er zo snel mogelijk signalisatie. Er komt zowel een verbodsbord voor de brug, als op de brugboog, zodat je er niet meer op kan klimmen.”

De burgemeester geeft meteen ook mee dat ook van de brug springen in het water verboden is, en ook gevaarlijk, door het temperatuurverschil, de vaak gevaarlijke onderstroom in het water en de voorbijkomende scheepvaart.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer