Honderden studenten zakten naar 't straatje af.
LPS Honderden studenten zakten naar 't straatje af.

Einde examens lokt honderden studenten naar ‘’t straatje’ (+VIDEO)

Het einde van de examens en het mooie weer heeft vrijdagnamiddag honderden uitgelaten studenten naar de cafés in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk – beter bekend als ’t straatje – gelokt.

Door de vele aanwezigen besliste de politie om de straat niet langer af te sluiten maar open te zetten aan de kant van het Stationsplein. “Op die manier is er een betere spreiding van het volk mogelijk”, aldus Thomas Detavernier van de politiezone Vlas. Er deden zich ook al enkele incidenten voor, zoals een palmboom die aan café Stradivarius vuur vatte. Het vuur kon door agenten van de politiezone Vlas en de uitbater geblust worden. Of het om opzettelijke brandstichting ging of eerder een ongeluk, zal nog onderzocht worden. “De politie is er permanent aanwezig”, weet Detavernier. “Dankzij de camera’s heeft ook onze dispatching een goed overzicht op de gebeurtenissen.” Enkele cafégangers liepen snijwonden op door gebroken glas en kregen verzorging door toegesnelde ambulances.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer