De 2-jarige jongen sukkelde in een zwembad in de tuin.
Impermo De 2-jarige jongen sukkelde in een zwembad in de tuin.

Kleuter (2) op nippertje uit zwembad gered: moeder en stiefbroer kunnen jongen reanimeren

In de tuin van een woning in Deerlijk is zaterdagmiddag op het nippertje een kleuter van 2 jaar uit het water van een zwembad gered. Hij kon gereanimeerd worden en herstelt in het ziekenhuis.

Nauwelijks een minuut ontsnapte het jongetje aan de aandacht van zijn moeder en haar stiefbroer. Genoeg om richting het zwembad in de tuin te lopen en er ook pardoes in te vallen. Van zodra de moeder, die haar aandacht ook op een baby’tje moest richten, besefte dat ze haar zoontje niet langer zag, sloeg ze alarm. 

Vrijwel meteen kon ze de jongen samen met haar stiefbroer uit het water redden, reanimeren en de hulpdiensten bellen. Samen met een toegesneld mugteam en een ambulance slaagden ze er in de kleuter opnieuw bij bewustzijn en zijn positieven te krijgen. Hij herstelt in het ziekenhuis. 

“Als we er iets positiefs kunnen aan overhouden, is het de wijze les dat je kleine kinderen echt geen seconde uit het oog mag verliezen in de nabijheid van water”, aldus de grootvader van het kindje, die bij zijn dochter op bezoek was.

Begin juni verdronk nog een kind van 4 in een opblaaszwembad in het vlakbij gelegen Harelbeke.

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Vandriessche

    Zwembaden, vijvers en kleine kinderen in je tuin is spelen met levens. Men zou hier ook beter verplichten omheiningen rond die dingen te plaatsen zoals in verschillende EU landen al verplicht is. Je kan kinderen niet constant in het oog hebben, diegene die dit beweert, heeft zeker geen kinderen of vijver of zwembad.

  • marie-claire de bosscher

    waarom geen zwemvestje aanschaffen ? en je kind leren zwemmen nog eer het kan lopen ?

Lees meer