Een landbouwer uit Oostrozebeke heeft op zijn veld in Hulste afval met asbest uitgestrooid.
Joyce Mesdag Een landbouwer uit Oostrozebeke heeft op zijn veld in Hulste afval met asbest uitgestrooid.

Landbouwer strooit asbest uit over landbouwveld

Een landbouwer uit Oostrozebeke heeft op zijn veld in Hulste afval met asbest uitgestrooid. Dat werd ons gemeld door buurtbewoners. Schepen Tijs Naert (Groen) bevestigt het nieuws. “Het gaat om de resten van kippenstallen die eerder waren afgebrand”, zegt Naert. “Daartussen zaten golfplaten met asbest.” 

“Van buurtbewoners kregen we te horen dat de landbouwer die resten verspreid had over het hele perceel, wellicht met de bedoeling om alles daarna om te ploegen en ‘ervan af te zijn’”, vertelt de schepen. “We zijn meteen ter plaatse geweest om de situatie te bekijken, en inderdaad: er lag overal asbest op het veld. Asbest is enorm kankerverwekkend, en vormt dus een gevaar voor de volksgezondheid. We hebben de eigenaar meteen opgedragen alles te laten opruimen door een gespecialiseerde firma. Op burgemeestersbevel werd de straat afgezet, en het veld afgespannen. Er werd ook een pv opgesteld. Zelfs vind ik het ronduit frappant dat iemand in deze tijd, wanneer iedereen maar al te goed weet hoe ongezond asbest is, dit nog doet.” De asbest moest opgeruimd zijn tegen deze week. “Maandag gaan we langs om te controleren of dat daadwerkelijk gebeurd is.”

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guy goethals

    Ik woon vlakbij en die boer denkt alles te mogen. Hopelijk een zeer zware boete wegens sluikstorten en vooral wegens in direct gevaar brengen van de volksgezondheid.

  • Marie Liesbet Wellekens

    beseft die man dan niet dat hij zichzelf zeer zeker heeft besmet tijdens het uitstrooien ....... of was die zo leep om te beseffen dat misschien hij, er gezien zijn leeftijd, niet meer ziek van zou worden, en was het hem er enkel om te doen om de afvalkosten te ontglippen ....... ziekelijk gierig noem ik dat dan .......

Lees meer